contact

Heb je een tip voor de redactie? Of wil je graag een onderwerp onder onze aandacht brengen? Je kunt op verschillende manieren (anoniem) met ons in contact komen.

per post

De post is een relatief veilige manier van communiceren. Gebruik wel een standaard envelop en postzegel, zeker bij gevoelige informatie. 

VPRO/HUMAN
Redactie Argos
Postbus 11, 1200 JC, Hilversum

beveiligde e-mail

Pas op bij het versturen van e-mails! Als je geheime of gevoelige informatie wil delen zijn er een paar zaken waar je op moet letten. 

  1. Verstuur nooit mails vanaf je werkcomputer of werktelefoon. Werkgevers kunnen vrij eenvoudig meekijken in je werkmail, -laptop en -telefoon. 
  2. Maak een nieuw, beveiligd mailaccount aan via Protonmail. Dat kun je anoniem doen en de berichten worden automatisch versleuteld met PGP-encryptie
  3. Open je mailaccount alleen vanaf een apparaat dat je zelf beheert en vertrouwt. 
  4. Stuur de mail naar: argosredactie@protonmail.com

signal

Signal is een app waarmee je berichten en bestanden versleuteld kunt versturen. Het project is open source en maakt gebruik van hoogwaardige end-to-end encryptie. Signal biedt ook de mogelijkheid om gesprekken automatisch na een bepaalde tijd te laten verwijderen. De berichten verdwijnen dan van de telefoon van de zender én ontvanger. Wil je absoluut anoniem blijven? Gebruik dan een prepaid-simkaart. Signal biedt de optie om een tweede telefoonnummer te gebruiken, als je je eigen nummer niet wil prijsgeven.

Argos is bereikbaar op Signal via: 06 406 61 400. Je kunt de app hier downladen.

Publeaks

Je kunt ons ook (anoniem) tips en documenten sturen via klokkenluidersplatform Publeaks. Je kunt dat het beste doen via ons eigen Publeaks-portal. Om je identiteit te beschermen moet je wel een aantal stappen volgen:

  1. Zorg ervoor dat je een computer gebruikt die je vertrouwt en gebruik nooit je werkcomputer om te lekken. Doe dat ook nooit op het Wifi-netwerk van je werkgever. 

  2. Download en installeer de Torbrowser, een speciale webbrowser die je identiteit verbergt. Je kunt die downloaden via: www.torproject.org/download/

  3. Open de Torbrowser en surf naar het volgende adres: http://eozjdgpnnmvcfn3drxtirjcn5c27ydkzqlzn4iptam54eewhji6qlqqd.onion/argos

  4. Volg de stappen op de pagina. 

Let op! Bij het versturen van een tip via Publeaks wordt een zestiencijferige code voor je aangemaakt. Bewaar deze code goed. Het is de enige manier om te zien of je tip goed is ontvangen en of je een reactie van ons hebt gehad.

 

abonneer je op de Argos nieuwsbrief