Meer weten over de moord op Patrick? Dat kan! Zondag 6 oktober is Argos-journalist Sanne Boer te gast in Stadsschouwburg Utrecht om meer te vertellen over het maakproces.

'Ik dacht steeds vaker: wat nou als ik de dader aan het interviewen ben?'

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet, maar tot op de dag van vandaag is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. 

Jarenlang lag de zaak als cold case op een plank, tot Argos-journalist Sanne Boer besloot om de moord op Patrick opnieuw te onderzoeken. Niet per se om hem op te lossen, maar om te laten zien welke structurele problemen er bestaan bij de opsporing. ‘Je hoort al jaren dat er veel bezuinigd wordt bij de recherche, waardoor er een tekort aan mankracht is,’ vertelt Boer. ‘Ik wilde laten zien wat daar nu concreet het gevolg van is.’ Ze deed dat op een andere manier dan de vaste Argos-luisteraar gewend is: met een vervolgverhaal in podcastvorm. 

Je weet maar nooit
De eerste uitzendingen riepen allerlei reacties op. Boer kreeg berichtjes van mensen die Patrick gekend hadden, deskundigen met ideeën over de zaak, en ook vanuit de politie. 

‘Tijdens mijn onderzoek passeren in mijn hoofd ook allerlei scenario’s de revue. Ik spreek heel veel mensen en dacht steeds vaker: wat nou als ik de dader aan het interviewen ben? Op een gegeven moment heb ik besloten niet meer bij mensen thuis af te spreken, maar op openbare plekken. Mijn eindredacteur weet altijd waar ik ben en kan bellen als hij een tijd niets van me hoort. Je weet maar nooit.'
 

 

 

Stadsschouwburg Utrecht

Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn gaan iedere eerste zondag van de maand het gesprek aan met kunstenaars, wetenschappers, politici, journalisten e.v.a. om een beter beeld te krijgen van de wereld van vandaag.

Zondag 6 oktober 16 uur
Kaarten: € 5,- 
Meer informatie

De moord op Patrick

Alle afleveringen en extra materiaal