Het coronavirus is in korte tijd uitgegroeid tot een pandemie met verstrekkende gevolgen. Argos volgt de crisis door de ogen van mensen in de frontlinie. Hun audiodagboeken, ingesproken op hun telefoons tijdens spaarzame momenten van rust, brengen we op deze plek bij elkaar.

Dagboek van een Intensive Care-chef

Kunnen we de toestroom van patiënten nog aan? Doen we wel het goede? Zullen we mensen ooit moeten weigeren? En wanneer komen er eindelijk nieuwe mondkapjes? Nu het coronavirus snel om zich heen grijpt, zijn dit vragen die Armand Girbes dagelijks door het hoofd spelen. Girbes is hoogleraar intensive care-geneeskunde en hoofd van de IC-afdeling in het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Speciaal voor Argos houdt hij een audiodagboek bij van zijn werkzaamheden op zijn afdeling. Overpeinzingen in z’n auto terug naar huis, na een lange dienst in het ziekenhuis. 

Luister nu ook naar Dagboek van een IC-chef als podcast →

Dagboek van een huisarts

De Bredase huisarts Joep Kamphoven probeert sinds carnaval in ‘Kielegat’ de Corona-crisis het hoofd te bieden. Niet alleen in zijn eigen praktijk in Breda-Oost, maar ook als voorzitter van de Bredase huisartsenzorggroep in de hele stad. Er moet worden opgeschaald, maar het virus maakt geen onderscheid. Zorgverleners vallen weg en door het gebrek aan bescherming, zoals mondkapjes, wordt dat risico niet kleiner.

Deel uw ervaring

Heeft u direct te maken met de coronacrisis? En wilt u voor ons ook een audiodagboek bijhouden? Neem contact met ons op via argos@vpro.nl