ARGOS

NIX 18 zonder Ageviewers

Supermarkten mogen geen alcohol en tabak verkopen aan jongeren onder de 18. Daarvoor loopt op dit moment de Nix18-campagne van de overheid en de supermarkten samen. Maar achter de schermen speelt zich iets anders af.

Supermarkten mogen geen alcohol en tabak verkopen aan jongeren onder de 18. Daarvoor loopt op dit moment de Nix18-campagne van de overheid en de supermarkten samen. Maar achter de schermen speelt zich iets anders af.De supermarkten spannen samen, onder leiding van de branche-organisatie CBL, om een goed werkend systeem waardoor de leeftijdscontrole bij de kassa kan worden uitgevoerd, het zogenaamde Ageviewers, niet aan te schaffen. Dat beweert althans de eigenaar van het bedrijf dat Ageviewers ontwikkelde.

Argos berichtte al eerder over de strijd om een sluitend controlesysteem.Vandaag de nieuwste ontwikkelingen in dit verhaal. Met een reactie van CU-tweede Kamerlid Joel Voordewind.

Fotograaf Volkert van der G zelf onderwerp strafrechtelijk onderzoek

Tegen Ferry de K., de fotograaf die Volkert van der G. fotografeerde na zijn vrijlating, loopt een strafrechtelijk onderzoek. Dat heeft het OM bevestigd aan het  onderzoeksprogramma Argos. Uit onderzoek van het programma blijkt ook dat voorafgaand aan de afspraak tussen het OM en de advocaat van Volkert, Stijn Franken, meerdere fotografen meldingen hebben gedaan bij de politie over bedreiging en mishandeling door De K.

fragmenten