Argos

Hulp bij het afbouwen van antidepressiva

Een miljoen mensen gebruiken antidepressiva. 300.000 daarvan gebruiken seroxat of efexor. En kunnen daar vaak niet meer stoppen. Omdat stoppen vaak ernstige afkickverschijnselen geeft. Maar daar lijkt een oplossing voor te zijn.

Promo


Apotheker Paul Harder maakt deze medicijnen in pilletjes met een heel kleine dosis, taperingstrips, waardoor het afbouwen veel gemakkelijker lukt.

Iedereen gelukkig zou je zeggen.

Maar zo simpel zit de medicijnwereld niet in elkaar.

Argos-verslaggever Willem de Haan onderzoekt hoe het komt dat die taperingstrips niet meer vergoed worden door de zorgverzekeraars.

Extra

Lees hier de schriftelijke reactie van ZiN (Zorginstituut Nederland) op vragen van Argos. 

Antwoorden van Pfizer op vragen van Argos

Antwoorden op kamervragen van SP en 50Plus aan de minister voor Medische Zorg en Sport

Minister: 'Schijn belangenverstrengeling bij ZonMw'

Bij subsidie-instantie ZonMw is ‘niet uitgesloten’ dat afgelopen jaren sprake is geweest van de schijn van belangenverstrengeling. Dit meldde minister De Jonge van VWS deze week aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van een onthulling van Argos eind september. Juryleden die namens ZonMw beoordelen welke medische onderzoeksprojecten geld krijgen en welke niet, blijken regelmatig zelf ook te hebben meegedongen naar subsidie. Argos zoomt zaterdag in op het zogeheten feitenrelaas dat ZonMw in opdracht van de minister over de kwestie opstelde. Met commentaar van prof. dr. Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.