De jacht op Radovan Karadžić en Ratko Mladić (4)

De jacht op Radovan Karadžić en Ratko Mladić (4)

Vrijdag aanstaande is het dertien jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica in Oost-Bosnie werd ingenomen door Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Mladic. De aanwezigheid van het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat kon niet verhinderen dat meer 7000 moslims werden vermoord.
Servie heeft sinds gisteren een nieuwe pro-Westerse regering. Pro-Westers of niet, zal deze regering Mladic en Karadzic, de verantwoordelijken zijn voor de massamoord in Srebrenica, uitleveren aan het Joegoslavie-Tribunaal in Den Haag? Want ook vorige Servische regeringen hebben dat al zo vaak beloofd. Maar ligt het wel alleen aan de Servische regering, dat dertien jaar na dato de twee oorlogsmisdadigers nog steeds op vrije voeten zijn? In Argos vandaag opnieuw: de jacht op Mladic en Karadzic.

Dit fragment is onderdeel van

Argos

De jacht op Mladic en Karadzic Vrijdag aanstaande is het dertien jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica in Oost-Bosnië werd ingenomen door Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Mladic. De aanwezigheid van het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat kon niet verhinderen dat meer 7000 moslims werden vermoord. Servië heeft sinds gisteren een nieuwe pro-westerse regering. Pro-westers of niet, zal deze regering Mladic en Karadzic, de verantwoordelijken zijn voor de massamoord in Srebrenica, uitleveren aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag? Want ook vorige Servische regeringen hebben dat al zo vaak beloofd. Maar ligt het wel alleen aan de Servische regering, dat dertien jaar na dato de twee oorlogsmisdadigers nog steeds op vrije voeten zijn? In Argos vandaag opnieuw: de jacht op Mladic en Karadzic. (herhaling) North Sea Jazz Festival Gesprek met Volkskrant-jazz-journalist Koen Schouten. Zijn boek Jazzhelden is net uit. Met hem blikken we vooruit op North Sea Jazz komend weekend in Rotterdam. Het Gelukkige Huisdier Volgens recent onderzoek is 85% van onze gezelschapsdieren depressief, zwaarmoedig en ongelukkig. Dat zijn schokkende cijfers. Neem dus nu uw poes of konijn op schoot en luister naar het tweede deel van onze serie "Het gelukkige huisdier" (herhaling van dinsdag 11 maart 2008)