Boeken

Zondag 22 april

Dickisoni is een doorsneedorp in Malawi. Journalist Dick Wittenberg beschrijft een jaar uit het bestaan van het dorp in 'Binnen is het donker, buiten is het licht', dat wordt ondersteund door kleurenfoto’s van Jan Banning.

Dickisoni is een doorsneedorp in Malawi. Het dorp heeft geen daken van golfplaat, geen ossenkarren en geen groot vee. Niemand heeft de zekerheid dat er morgen te eten is. Niemand belandt toevallig in dit dorp. De inwoners van Dickisoni zijn aan het zicht onttrokken. Dick Wittenberg beschrijft een jaar uit het bestaan van het dorp. In het boek Binnen is het donker, buiten is het licht worden zijn teksten ondersteund door kleurenfoto’s van Jan Banning.

In het boek beschrijft Wittenberg hoe de mensen in Dickisoni leven in alledaagse armoede. Hij beschrijft de melaatse oude man, de jongen met de banjo en de man met de twee vrouwen. Hoe lukt het deze mensen om te overleven? In het boek staat beschreven hoe het dorp opleeft als er plotseling genoeg maïsmeel en kunstmest is. Journalist Wittenberg en fotograaf Jan Banning werkte samen aan Binnen is het donker, buiten is het licht. Met hun boek laten ze de armoede van Afrika zeer dichtbij komen.