Boeken

Zondag 21 oktober

Journalist en schrijver Pieter Waterdrinker woont in Rusland. Zijn nieuwste verhalenbundel, 'Montagne Russe', speelt zich grotendeels af in hedendaags Rusland.

Journalist en schrijver Pieter Waterdrinker studeerde Nederlands Recht en Russisch en verhuisde vervolgens naar Rusland. Hij schreef verhalen en romans. Zijn nieuwste verhalenbundel is Montagne Russe – ‘roetsjbaan’. De verhalen spelen zich grotendeels af in hedendaags Rusland.  

In zijn boek schetst Waterdrinker een treffend beeld van het huidige Rusland. In sommige opzichten is dit land ondanks despotische trekken supermodern, maar aan de andere kant is het nog steeds feodaal en negentiende-eeuws. De locaties waar de verhalen zich afspelen zijn uiteenlopend: van de Russische Riviera tot het Siberische platteland.  

Het decor van het boek is vooral Moskou, ‘het Manhattan van Europa’. De onderwerpen die Waterdrinker behandelt variëren van de tragische liefde van zijn homoseksuele onderbuurman tot een bezoek aan joods-Siberië en een reis op een gammele veerboot tussen Rusland en Turkije.