Boeken

Zondag 19 oktober

Het Chinese boek 'Liezi' is een klassiek werk in de traditie van het taoïsme. In dit werk staan talloze anekdotes over het menselijk bestaan. De Vlaamse sinoloog Jan De Meyer vertaalde deze literaire portie Chinese levenskunst als 'De geschriften van Liezi'.

Het Chinese boek Liezi hoort thuis in een rijtje met twee andere klassieke werken in de traditie van het taoïsme: Laozi’s Daodejing en de geschriften van Zhuangzi. In de geschriften van Liezi staan talloze fascinerende anekdotes over onder meer de menselijke condities, genieten van het leven en maatschappelijk engagement. De Vlaamse sinoloog Jan De Meyer vertaalde deze literaire portie Chinese levenskunst voor het eerst rechtstreeks uit het klassiek Chinees in het Nederlands en publiceerde De geschriften van Liezi.

De geschriften van Liezi zijn waarschijnlijk geschreven rond 400 v. Chr. en bevatten verhalen die vaak amusant zijn en ons meenemen naar een voor ons onbekende wereld. Jan De Meyer is goed bekend met de Chinese literatuur. Hij studeerde sinologie en vertaalt al bijna twintig jaar Chinese teksten. In 2007 trok hij zich terug in de Vlaamse Ardennen, om zich daar volledig aan de literatuur en het literair vertalen te wijden.