Carolina Lo Galbo spreekt met Bert Natter over zijn roman 'Ze zullen denken dat we engelen zijn' en met Justine le Clercq over haar boek 'Krimp', een zoektocht naar de oorsprong van vrouwelijk geweld.

VPRO Boeken
Zondag 21 januari om 11.20 uur op NPO 1

Presentatie: Carolina Lo Galbo

Bert NatterĀ 

Carolina Lo Galbo spreekt met Bert Natter over zijn nieuwe roman Ze zullen denken dat we engelen zijn. De laatste mooie dag van het jaar. Op een terras aan een plein midden in de stad zitten een man en een vrouw die elkaar net hebben leren kennen. Met hoge snelheid rijdt een geldwagen in op het winkelende publiek en ramt de gevel van een café even verderop. Een enorme explosie volgt. Als midden op het plein een politiebusje stopt, lijkt het voorbij, maar dan barst de hel pas echt los. Onder een tafeltje wachten de man en de vrouw in elkaars armen op de dood, die niet komt. In deze overdonderende roman zit Bert Natter de actualiteit op de hielen en weet hij een beeld van onze tijd te geven dat tegelijk onrustbarend en geestig is.

Justine Le Clercq

Ook te gast is Justine le Clercq over haar nieuwste boek Krimp.  De hoofdpersoon Lina Hersenvoort bereidt zich voor op de tachtigste verjaardag van haar vader, die in Den Haag een befaamd Frans restaurant runt. Ze kan inmiddels prima overweg met het leven. Maar terwijl ze bezig is met de feestelijkheden, dringen herinneringen en schuld zich toch weer op. En dit keer is het eten van kalfshersenen niet voldoende om haar woede te stillen.
Met haar eigen, doorleefde stemgeluid besluipt Justine le  Clercq de diepgewortelde agressie van Lina. Komt die voort uit
plezier, sensatie of ligt er iets anders aan ten grondslag? Krimp is een huiveringwekkende zoektocht naar de oorsprong van vrouwelijk geweld.