Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, Let op: deze zondag 12:10 uur NPO2

herhaling: zaterdag 09:30 uur NPO2

De weg naar een nieuw kabinet onder leiding van Dick Schoof verloopt allerminst zonder hobbels. Er lijkt nu een definitieve verdeling van ministeries te zijn en ook de lijst met kandidaten is weer compleet. In de laatste Buitenhof voor de zomerstop: Joost Eerdmans van JA21, Stephan van Baarle van DENK en Esther Ouwehand van Partij voor de Dieren. Hoe kijken zij naar de ontwikkelingen rondom Kabinet Schoof? En welke invloed hebben de hoorzittingen in de Tweede Kamer op de nieuwe bewindslieden? 

Hij staat bekend als de 'groene bankier' en zet zich al jarenlang onvermoeibaar in tegen klimaatrisico's binnen de financiële sector. Zijn boodschap is glashelder: als we niks doen, kunnen de financiële risico's groot zijn. Een gesprek met directielid van de Europese Centrale Bank Frank Elderson over het toezicht op Europese banken die de impact van klimaatverandering moeten inschatten en de mogelijke gevolgen voor de financiële sector en economie door klimaatverandering.

Eva Cukier woonde en werkte jaren in Moskou. Aanvankelijk als stagiair, later als medewerker van de ambassade en sinds 2021 als correspondent van NRC. Tot ze een jaar geleden door de krant werd teruggehaald. In haar nieuwe boek, ‘Ruzland. Land in oorlog met de wereld en met zichzelf’, schrijft ze over hoe de oorlog doorwerkt op de Russische samenleving, over de repressie en de effecten van propaganda.  

En de nieuwsfoto is deze week gekozen door fotograaf en filmmaker Ahmet Polat. 

Presentatie: Twan Huys
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.