Buitenhof, zondag 12.10 op NPO1

Otto Fricke, Bondsdag-kandidaat FDP

Herhaling: maandag om 10:00 op NPO2.

Verkiezingen in Duitsland
Angela Merkel lijkt af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Maar het rommelt onder de oppervlakte. Voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog maakt een rechts-populistische partij goede kans in de Duitse Bondsdag zitting te nemen. Opiniepeilers verwachten zelfs dat het radicale Alternative für Deutschland (AfD) een van de sterkste oppositiepartijen wordt. Wat zegt de doorbraak van deze partij over de staat van Duitsland? Een gesprek met de prominente WDR tv-presentator Anke Plättner en Otto Fricke, FDP-kandidaat voor de Duitse Bondsdag.

Trump en Kim Jong-un op scherp
De retorische caféruzie tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un loopt hoog op. Trump dreigt Noord-Korea ‘volledig te vernietigen’. Kim spreekt van een ‘woeste oorlogsverklaring’. Is Trump op oorlogspad en een kernoorlog nog te vermijden? Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer werpt zijn licht op mogelijk een van de gevaarlijkste conflicten van deze tijd.

Onbetaalbaar wonen
De huren schieten omhoog, een koophuis in populaire steden – van Amsterdam tot Groningen - is bijna onbetaalbaar. De wachtlijsten voor goedkope huurwoningen lopen snel op. Het lijkt alsof er nooit een crisis op de woningmarkt is geweest.  De woningmarkt zit volledig op slot. Is er nog uitzicht op betaalbare woningen? In Buitenhof een gesprek tussen econoom Arnoud Boot en PvdA-wethouder Roeland van der Schaaf.

Schuim & As met Sandra Phlippen, chef Economie van het AD


Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie a.i.: Leonard Ornstein

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt ons bereiken via redactie@buitenhoftv.nl of via Facebook en Twitter.