Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Twan Huys en Maaike Schoon.

Buitenhof is een samenwerking van AVROTROS, BNNVARA en VPRO

Buitenhof zondag 12:05 uur NPO1

herhaling: maandag 09:30 uur NPO2

Rechters oordeelden hard over zichzelf in de toeslagenaffaire: ze lieten gedupeerden in de kou staan. Oud-president van het de Hoge Raad Geert Corstens over wat er anders moet.
De moord op een tolk die op de evacuatielijst van Nederland stond is een triest dieptepunt in de chaotische terugtrekking uit Afghanistan. Hoe moeten we terugkijken op dat evacuatieproces? PvdA-Tweede Kamerlid Kati Piri en luitenant-generaal buiten dienst Ton van Loon.
Miljonairs die meer belasting willen betalen. Na Bill Gates en Warren Buffet is er ook in Europa een groep rijken opgestaan die hun rijkdom eerlijker wil verdelen: Tax me now. We spreken met hun aanvoerder: de 29-jarige Oostenrijkse miljonairsdochter Marlene Engelhorn.
En sociaal geograaf Floor Milikowski over het woonprotest in Rotterdam morgen. De extremen op de woningmarkt zet hele gemeenschappen onder druk.

Presentatie: Maaike Schoon

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.