Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling elke maandag 09:30 NPO2

Door personeelstekorten krijgen patiënten niet de zorg die nodig is en zijn ziekenhuizen soms genoodzaakt de Eerste Hulp of andere afdelingen te sluiten. En deze week werd bekend dat de zorgpremie volgend jaar tot een recordhoogte stijgt. Aan tafel: demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers.   

Gemeenten kampen met grote probleemdossiers als asielproblematiek en bestaanszekerheid. Een slagvaardig kabinet is dan van levensbelang, maar dat is demissionair. Wat zijn oplossingen op de korte termijn? Hierover: de kersverse voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Sharon Dijksma

Peter van Uhm weet als oud-Commandant der Strijdkrachten als geen ander wat leiderschapskwaliteiten zijn. Jarenlang noteerde hij inzichten die leiders, maar ook de samenleving, vooruit kunnen helpen. Ze zijn nu gebundeld in het boek: Notities van een generaal: Veertig lessen over leven en leiderschap. 

En de nieuwsfoto is deze week gekozen door fotograaf Ilvy Njiokiktjien.

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.