Zwitserland

Zwitserland: het land van de bankgeheimen, eeuwige neutraliteit en referenda. Bekijk en beluister hier de beste VPRO-producties over dit land.

Villa VPRO: bankgeheim Zwitserland

De Zwitserse regering heeft onder grote druk van de VS een wet gemaakt die inzage geeft in bankrekeningen van Amerikanen. Maar het parlement spartelt tegen en wil niet eens over de wet praten. Correspondent Renske Heddema geeft in Villa VPRO een update over de situatie.

Holland Doc: Higgs - Naar het hart van de verbeelding

Een documentaire over de zoektocht naar het Higgs-deeltje, ook wel The God Particle genoemd. De missing link uit de deeltjesnatuurkunde. Bij CERN, het natuurkundig laboratorium op de grens van Frankrijk en Zwitserland, is de krachtigste deeltjesversneller ooit gebouwd. Duizenden wetenschappers uit de hele wereld werken er samen. In de zomer van 2012 is het zo ver: het CERN-instituut maakt bekend dat het higgsdeeltje vrijwel zeker bestaat. Het haalt wereldwijd het nieuws. De makers van deze documentaire volgden vier jaar lang een groep natuurkundigen die onderzoek deden naar deze spectaculaire ontdekking.

Metropolis Radio: ontnuchteringscel in Zwitserland

Borrelen, pimpelen, hijsen, zuipen. Het Nederlands heeft vele synoniemen voor het consumeren van alcohol. Hoe zit het met het alcoholgebruik in de rest van de wereld? Renske Heddema van Metropolis radio neemt een slokje in Zwitserland.