wereldwijde klankschappen in 3d

In Bureau Buitenland een exclusief interview met Louise Arbour, en de terugkeer van de driedimensionale klankschappen van geluidskunstenaar Cilia Erens.

Geluidskunstenaar Cilia Erens is vanaf 13 oktober weer terug in Bureau Buitenland met haar driedimensionale klankschappen. Dat 3D-effect bereikt ze door gebruik te maken van de binaurale opnametechniek, die de illusie opwekt dat je werkelijk op de plek ben waar de opname is gemaakt. De eerdere serie, micro-portretten van plekken en situaties ergens in de wereld, is nog steeds te beluisteren. In de nieuwe serie staan omroepinstallaties centraal, of die nu staan opgesteld bij een moskee, in een stadion of op een vuilniswagen.

ondertussen in ... amman, jordanië

Zondagavond pas in Bureau Buitenland, nu al op Grenzeloos: de eerste 'Ondertussen in ...' van het nieuwe seizoen. Zet je koptelefoon op om je in de hoofdstad van Jordanië te wanen:

Verder in Bureau Buitenland zondag een exclusief interview met Louise Arbour, de voormalige hoofd aanklager van het Joegoslavië- en Rwanda Tribunaal. Tegenwoordig is ze CEO van de International Crisis Group, een internationale organisatie die aan conflictpreventie en bemiddeling doet. Arbour praat over de spanning tussen strafvervolging van daders in internationale conflicten en bemiddeling tussen strijdende partijen.

Luister alvast naar een quote uit het interview:

Bureau Buitenland, zondag 13 oktober, Radio 1, 19.04 uur

advertentie