VPRO Cinema Podcast

Maandelijkse podcast over film

Geen recensies, maar gewoon een goed gesprek over films, makers en genres: dat is de VPRO Cinema Podcast. De vaste hosts Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier ontvangen elke aflevering een nieuwe gast.

Abonneer je op de podcast

De podcast is ook te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher

#5: I, Tonya (mét Sallie Harmsen)

In deze aflevering van de VPRO Cinema Podcast praten Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier​ met actrice Sallie Harmsen over biopic I, Tonya, de voor een Oscar genomineerde titelrol van Margot Robbie en het gebrek aan goede vrouwenrollen in de filmwereld. En natuurlijk komt Harmsens eerste Hollywood-rol, als slijmerige replicant in Blade Runner 2049, ook ter sprake.

#4: IFFR 2018 (mét Ari Deelder)

Een speciale aflevering van de VPRO Cinema Podcast ditmaal, die helemaal in het teken staat van International Film Festival Rotterdam. Te gast is filmmaker Ari Deelder, die al haar hele leven op het festival komt, alle geheimen kent en ooit zelf in Rotterdam debuteerde. Samen met Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier bespreekt ze wat IFFR zo bijzonder maakt, of je wel of niet mag weglopen uit een film en wat dit jaar de hoogtepunten waren.

#3: The Disaster Artist + The Room (mét Cedric Muyres)

Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier bespreken James Franco’s komedie The Disaster Artist, en de film waarop die gebaseerd is: The Room van Tommy Wiseau, alias ‘de Citizen Kane van de slechte films’. Te gast is de oprichter van filmavond Chasing Reels, Cedric Muyres, die aanwezig was bij de wereldpremière van The Disaster Artist in Austin, Texas.

#2: The Square (mét Ben Brand)

In de tweede aflevering van de VPRO Cinema Podcast bespreken Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier The Square, de nieuwe film van Ruben Östlund (Play, Turist). Hoe verhoudt de veelvuldig bekroonde satire zich tot eerdere films van Östlund? En is het ook zijn beste film? Te gast is filmmaker Ben Brand, groot bewonderaar van Östlund en regisseur van Telefilm Vind die domme trut en gooi haar in de rivier.

#1: Blade Runner 2049 (mét Tim Kamps)

In de eerste VPRO Cinema Podcast bespreken Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier de nieuwe sf-film Blade Runner 2049. Natuurlijk komt ook het origineel uit 1982 aan bod, net als de beste films uit in het genre. Te gast is Tim Kamps, maker van de eerste en voorlopig enige Nederlandse scifi-komedieserie Missie Aarde.

Credits

Presentatoren Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier
Productie Eva van Meerten, Sanne van der Peijl
Techniek: Alfred Koster, Berry Kamer
Redactie Jelle Schot