VPRO Cinema Podcast

Maandelijkse podcast over film

Geen recensies, maar gewoon een goed gesprek over films, makers en genres: dat is de VPRO Cinema podcast. De vaste hosts Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier ontvangen elke aflevering een nieuwe gast.

Abonneer je op de podcast

De podcast is ook te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher

#3: The Disaster Artist + The Room

Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier bespreken James Franco’s komedie The Disaster Artist, en de film waarop die gebaseerd is: The Room van Tommy Wiseau, alias ‘de Citizen Kane van de slechte films’. Te gast is de oprichter van filmavond Chasing Reels, Cedric Muyres, die aanwezig was bij de wereldpremière van The Disaster Artist in Austin, Texas.

#2: The Square

In de tweede aflevering van de VPRO Cinema Podcast bespreken Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier The Square, de nieuwe film van Ruben Östlund (Play, Turist). Hoe verhoudt de veelvuldig bekroonde satire zich tot eerdere films van Östlund? En is het ook zijn beste film? Te gast is filmmaker Ben Brand, groot bewonderaar van Östlund en regisseur van Telefilm Vind die domme trut en gooi haar in de rivier.

#1: Blade Runner 2049

In de eerste VPRO Cinema Podcast bespreken Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier de nieuwe sf-film Blade Runner 2049. Natuurlijk komt ook het origineel uit 1982 aan bod, net als de beste films uit in het genre. Te gast is Tim Kamps, maker van de eerste en voorlopig enige Nederlandse scifi-komedieserie Missie Aarde.

Credits

Presentatoren Jasper Tonnon en Stephanie Louwrier
Productie Eva van Meerten
Techniek: Alfred Koster, Berry Kamer
Redactie Jelle Schot