Bronsteins Kinder

1990, Jerzy Kawalerowicz, 94 minuten

Duitsland/Polen 1990. Drama van Jerzy Kawalerowicz. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Hans Hoppe, Matthias Paul, Angela Winkler en Katharina Abt.

VPRO Cinema

Als de bijna volwassen Paul ontdekt dat zijn vader Mueller- Stahl de evenoude Hoppe, een voormalig bewaker uit het concentratiekamp Neugamme, in hun huisje in de volkstuin gevangen houdt, wordt hij zich bewust van zijn joodse afkomst. De poging van zijn vader om eigen rechter te spelen en zijn afkomst verzwijgt hij liever voor zijn vriendin. Een gevoelige film over een brandend en nog altijd actueel thema - het Gustav Mahler - probleem - naar de gelijknamige roman van Jurek Becker, die zijn boek aanvankelijk had willen titelen 'Wie ich ein Deutscher wurde' en daarmee alles samenvat. Gesitueerd omstreeks 1973 in Oost-Berlijn, in de voormalige DDR. Bronstein was de werkelijke naam van de vooraanstaande communist, de joodse Leon Trotzki, die op last van zijn rivaal Lenin in Mexico werd vermoord. Becker maakte samen met de regisseur het scenario en Witold Sobocinski zorgde voor de fotografie.

credits

Regie:
Jerzy Kawalerowicz
Cast:
Armin Mueller-Stahl, Hans Hoppe, Matthias Paul, Angela Winkler, Katharina Abt, Karin Eickelbaum, Peter Mati[KA1]c, Buddy Elias, Alexander May, Rolf Hoppe
Muziek:
Günther Fischer
Schrijver:
Jurek Becker
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Polen


op televisie
0 uitzendingen

Bronsteins Kinder (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer