Brontosaurus

1979, Véra Plivová-Šimková, 90 minuten

Servië en Montenegro 1979. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Tomáš Šimek, Dana Vávrová, Lukáš Bech, Michal Hofbauser en Jaroslav Kolísek.

VPRO Cinema

Het knaapje Šimek probeert als Tomas, bijgenaamd 'Brontosaurus', met zijn eigen beperkte middelen iets te doen aan de milieuverontreiniging. Geduldig ruimt hij bos en wegen op en lijkt aanvankelijk wel op een soort Don Quichote. Hij wordt door zijn klasgenootjes uitgelachen en de leraren moeten tussenbeide komen om te wijzen op zijn nobele bedoelingen. Met enkele kameraden, die dan gaan meedoen bespioneert hij illegale vuilstorters in het bos. Bij wijze van tegenactie binden zij een zak met vuil aan een auto vast die hem zojuist geloosd heeft. Het blijkt toevallig de auto van de humorloze schooldirecteur te zijn, die danig de pest in heeft over het feit dat hij door zijn leerlingen betrapt is. Aan het slot werkt zijn geestdrift aanstekelijk op de anderen en met een zelfgebouwde Brontosaurus, in Tschechoslowakije het symbool van milieubewuste campagnes, wordt een optocht georganiseerd. Interessante film-met-een- boodschap. Vanaf acht jaar.

credits

Regie:
Véra Plivová-Šimková
Cast:
Tomáš Šimek, Dana Vávrová, Lukáš Bech, Michal Hofbauser, Jaroslav Kolísek, Jakub Nemec, Pavel Soukup, Zdeněk Svěrák, Josef Somr
Muziek:
Petr Hapka
Jaar:
1979
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Milieufilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Brontosaurus (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer