Verenigde Staten 1966. Oorlogsfilm van Blake Edwards. Met o.a. James Coburn, Dick Shawn, Sergio Fantoni, Aldo Ray en Harry Morgan.

VPRO Cinema

Satirische oorlogsfilm over een Amerikaans regiment dat in 1943 het Siciliaanse stadje Valerno moet veroveren. Ze ondervinden niet de minste weerstand en de Italianen zijn zelfs bereid te capituleren zonder slag of stoot op voorwaarde dat hun overgave eervol wordt afgeschilderd en dat ze hun wijnfeest mogen houden. Het scenario van William Peter Blatty, naar een verhaal van regisseur Edwards en Maurice Rishlin bevat enkele zeer plezierige situaties, maar als geheel is het toch te doorzichtig en platvloers. De acteurs spelen hun rollen met het nodige enthousiasme, maar kunnen een zekere langdradigheid niet verhinderen. Goede fotografie van Philip Lathrop en een gezellige score van Henry Mancini. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Blake Edwards
Cast:
James Coburn, Dick Shawn, Sergio Fantoni, Aldo Ray, Harry Morgan, Carroll O'Connor, Giovanna Ralli, Henry Rico Cattani, Jay Novello, Vito Scotti, Johnny Seven, Leon Askin
Muziek:
Henry Mancini
Schrijver:
Blake Edwards
Jaar:
1966
Genres:
Oorlogsfilm, Komedie
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen