Hier bin ich - hier bleib ich

1959, Werner Jacobs, 100 minuten

Duitsland 1959. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Caterina Valente, Hans Holt, Wolfgang Müller, Margarete Haagen en Paul Henckels.

VPRO Cinema

Dit Valente-vehikel is de voor de film bewerkte, tamelijk verrassingsloze boulevardklucht van Raymond Vincy en Jean Valmy. Onze zingende hoofdrolspeelster is een dienstertje in een Parijs eethuis voor smulpapen. Ze heet Caterine! Ze staat op het punt te gaan trouwen met Pierre (M[KA3]uller). Op het stadhuis blijkt echter uit de papieren dat ze al getrouwd is met een zekere baron Hubert van L[KA3]owenherz (Holt). Aan de kijker en Caterine is het algauw duidelijk dat het om zwendel gaat: als de adellijke Von L[KA3]owenherz ongetrouwd blijft, wordt hij n.l. onterfd; al tegenstribbelend doet Caterine dan maar mee, maar zij wordt gaandeweg verliefd op de baron. Voor haar vriend Pierre is er voldoende troost, want hij mag zich laven aan Lucie (Stephan), de aantrekkelijke kokkin van het kasteel. Uitsluitend voor fans van het charmante zangwonder die dit onzin-verhaal 'draagt'. De waardering voor de film is dus geheel en al door haar verdiend. Scenario van Corth Flatow en Eckhart Hachfeld. Camerawerk van Göran Strindberg. Zie ook: Schlagerfilms.

credits

Regie:
Werner Jacobs
Cast:
Caterina Valente, Hans Holt, Wolfgang Müller, Margarete Haagen, Paul Henckels, Boy Gobert, Ruth Stephen, Ann Smyrner, Bill Haley and His Comets
Scenario:
Corth Flatow
Camera:
Göran Strindberg
Muziek:
Heinz Gietz
Jaar:
1959
Genres:
Muziek, Komedie
Trefwoorden:
Schlagerfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer