Frankrijk 1977. Oorlogsfilm van Vincent Nordon, François Barat en Joël Farges. Met o.a. Sami Frey, Nicole Hiss, Philippe Colin, Romain en Brigitte Fossey.

VPRO Cinema

Een drieluik over de weergave van de geschiedenis op het filmdoek. 1. Babeuf où le journal parlé. Frey declameert teksten van de revolutionair. Na Godard is dat ook niet echt origineel meer. 2. Le Premier Empire speelt zich feitelijk in het heden af, maar toont op een min of meer overtuigende wijze de effecten van de Code Napoléon op het gedrag van twee jonge mensen. 3. La semaine sanglante gaat over de onderdrukking van de Commune van 21 tot 28 mei 1871. Het is een waar bloedbad, maar zeer gestileerd. Dit derde deel is zeer hard, maar plastisch, met name wat betreft de kleuren. Het is een nachtmerrie en tegelijk een overpeinzing over de woestheid van burgeroorlogen. Vanwege dit deel de moeite waard.

credits

Regie:
Vincent Nordon, François Barat, Joël Farges
Cast:
Sami Frey, Nicole Hiss, Philippe Colin, Romain, Brigitte Fossey, Anna Prucnal, Anne Wiazemsky, Didier Haudepin, Gilles Katz, Catherine Jourdan
Jaar:
1977
Alt. titels:
Histoire d'un peuple
Genres:
Oorlogsfilm, Historische film
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Guerres civiles en France (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken