Die Letzte Brücke

1954, Helmut Käutner, 105 minuten

YU/Oostenrijk 1954. Oorlogsfilm van Helmut Käutner. Met o.a. Maria Schell, Bernhard Wicki, Carl Möhner, Barbara Rütting en Horst Hächler.

VPRO Cinema

Duitse legers strijden tegen Joegoslavische partizanen. Een Duitse vrouwelijke arts (Schell) raakt in hun handen. De partizanen dwingen haar hen te helpen. Duitse krijgsgevangenen beschuldigen haar van verraad. Als zij eindelijk zou kunnen vluchten, besluit zij toch onder het vuur van partizanen en Wehrmacht door, de verzetsstrijders hun medicamenten te brengen. Dat kost haar het leven. Käutner maakte na een reeks mislukkingen met Oostenrijks geld een goedkope film in Joegoslavië. Het werd een commerciële 'come-back' in Duitsland die Schell wereldberoemd maakte. Tito gaf zijn officiële zegen aan de film en Wicki liet horen dat hij zijn carrière aan Käutner te danken had door zijn rol in deze film. Sommige sentimentaliteiten bederven helaas de film enigszins. Het scenario is van regisseur Käutner en Norbert Kunze. Het camerawerk is van Elio Carniel.

credits

Regie:
Helmut Käutner
Cast:
Maria Schell, Bernhard Wicki, Carl Möhner, Barbara Rütting, Horst Hächler, Fritz Eckhardt, Tilla Durieux, Pable Min[KA1]ci[KA1]c, Robert Meyn, Steffi Schwarz
Scenario:
Helmut Käutner
Camera:
Elio Carniel
Muziek:
Carl de Groof
Jaar:
1954
Alt. titels:
Letzte Brücke, Die, Poslednji Most
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
YU, Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Die Letzte Brücke (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer