Verenigde Staten 1957. Western van James Neilson. Met o.a. James Stewart, Audie Murphy, Dan Duryea, Dianne Foster en Elaine Stewart.

VPRO Cinema

In deze uitstekende western zijn Stewart (als Grant McLaine) en Murphy broers. Stewart is de goede van de twee. Destijds werd hij als bewaker bij de bouw van spoorwegen ontslagen. Nog [KA1]e[KA1]enmaal krijgt hij het vertrouwen en komt hij tegenover zijn broer te staan. Vanaf het moment dat Murphy in de film opduikt overheerst hij in de uitstekende rol van Utica Kid. Stewart zingt een tweetal western-songs (en zeer goed!). De Wilde, als Joey Adams, zien we in zijn eerste western sinds SHANE en hij is nog altijd even aandoenlijk. De film zou aanvankelijk door Anthony Mann geregisseerd worden, maar die weigerde op het laatste moment. Scenario van Borden Chase en camerawerk van William Daniels.

credits

Regie:
James Neilson
Cast:
James Stewart, Audie Murphy, Dan Duryea, Dianne Foster, Elaine Stewart, Brandon De Wilde, Jay C. Flippen, Robert Anderson, Robert J. Wilke, Jack Elam, Paul Fix, Tommy Cook
Scenario:
Borden Chase
Muziek:
James Stewart, Clifford Stine, Dimitri Tiomkin
Jaar:
1957
Alt. titels:
Die Uhr ist abgelaufen
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Night Passage (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken