Verenigde Staten 1954. Western van Phil Karlson. Met o.a. Robert Francis, Donna Reed, May Wynn, Phil Carey en Onslow Stevens.

VPRO Cinema

In deze goede western is Francis een officier-arts die de minachting van zijn medeofficieren op zijn hals haalt als hij een malaria-epidemie wil bestrijden bij de Kiowa-Indianen. Hij zet door en dankzij zijn inzet wordt een Indianenopstand voorkomen. Daarmee wint hij het respect van zijn meerderen weer terug. De Vallon Scott en Frank Nugent bewerkten het verhaal van Leo Katcher. Karlson deed goed werk, evenals cameraman Charles Lawton Jr. Francis bleek zeer geschikt voor de western, maar een tweede zou hij niet meer maken. 25 jaar oud verongelukte hij met een privé-vliegtuig in Californië, in juli 1955. Vijf rollen stonden er toen op zijn naam. Zijn eerste rol was die van Willie Keith in THE CAINE MUTINY.

credits

Regie:
Phil Karlson
Cast:
Robert Francis, Donna Reed, May Wynn, Phil Carey, Onslow Stevens, Peggy Converse, Roy Roberts, Jack Kelly, Stuart Randall, Eugene Iglesias, John War Eagle, James Best
Jaar:
1954
Alt. titels:
Sie ritten nach Westen
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

They Rode West (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken