Frankrijk 1985. Thriller van Roger Hanin. Met o.a. Roger Hanin, Gérard Klein, Christine Pascal, Robin Renucci en Xavier Maly.

VPRO Cinema

Een jonge gastarbeider wordt door drie Fransen brutaal aangerand en uit een rijdende trein gesmeten. De commissaris die het onderzoek leidt komt op het spoor van een neo-fascistische terreurorganisatie geleid door hooggeplaatste notabelen. Een aantal bijrollen worden storend slecht vertolkt en de massascènes zijn niet altijd even overtuigend, maar als oprechte, harde aanklacht tegen het racisme is deze door Hanin zelf geregisseerde thriller een schot in de roos. De moord op de gastarbeider wordt uiterst realistisch in beeld gebracht en behoort tot de hardste, en in dit geval meest functionele geweldscènes van de laatste jaren. Als forumfilm bijzonder interessant, en pijnlijk actueel. Jean Curtelin schreef mee aan het scenario.

credits

Regie:
Roger Hanin
Cast:
Roger Hanin, Gérard Klein, Christine Pascal, Robin Renucci, Xavier Maly, Fabrice Eberhardt, Benoît Régent, Didier Andreé, Henri Tisot, Karim Allaoui, Béatrice Camurat, Pascale Pellegrin
Muziek:
Michel Legrand
Jaar:
1985
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Train d'enfer (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken