Spanje/Zwitserland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland/Italië 1992. Drama van Jean-Jacques Lagrange. Met o.a. Vanessa Larre, Jean-Marc Bory, Pierre Forget, Jean-Claude Drouot en Anne-Lise Fritsch.

VPRO Cinema

Een jonge, onervaren pastoor (Van den Driessche) start vol idealen en goede bedoelingen in een nieuwe parochie. Van meet af aan stuit hij echter op tegenwerking en kleinsteedse mentaliteit. Zijn parochianen hebben meer belangstelling voor de dreigende werkloosheid dan voor zijn goddelijke boodschap. Om zich te wreken besluit hij de jonge Larre te verleiden. Corruptie en hypocrisie vormen het hoofdthema van deze slechts gedeeltelijk geslaagde filmische bewerking van de roman van Jacques Chessex, die door Lagrange en Jean-Louis Roncoroni werd omgewerkt tot een scenario. De pastoor vertelt het verhaal in een soort biecht aan timmerman Bory, een lange flashback. Goed spel. Cameraman Jacky Mahrer haalt alles uit de adembenemend mooie Zwitserse landschappen.

credits

Regie:
Jean-Jacques Lagrange
Cast:
Vanessa Larre, Jean-Marc Bory, Pierre Forget, Jean-Claude Drouot, Anne-Lise Fritsch, Germaine Tournier, Vanessa Larré, Frédéric van den Driessche
Muziek:
Oliver Rogg
Jaar:
1992
Alt. titels:
Confession du pasteur Burg, La, Die Passion des Pastor Burg, Passion des Pastor Burg, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Religieuze film, Televisiefilm
Landen:
Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen