La mort d'Auguste

1992, Milan Dor, 55 minuten

Italië/Frankrijk 1992. Drama van Milan Dor. Met o.a. Leopoldo Trieste, Mario Colli, Gabriele Tinti, Maria Martina en Gertrud Roll.

VPRO Cinema

Tijdens de avonddrukte in een Parijs restaurant krijgt de eigenaar, de bejaarde Paryla, een beroerte. Hij overlijdt ter plaatse. Zijn zoon en partner Trieste slaagt erin opschudding te voorkomen en voor de gasten verloopt de avond normaal. Spoedig verschijnen twee andere zonen, Colli en Tinti, die op Trieste neerkijken, om hun deel van de erfenis op te eisen. Zij vermoeden dat er flink wat te halen is. Alles draait om een bankkluis, waarvan de demente weduwe van Paryla het geheim kent. De inhoud van de brandkast blijkt teleurstellend. Naar het gelijknamige psychologische drama van Georges Simenon uit 1966. Eenvoudig verhaal rond een van Simenons favoriete mythen, de bankkluis. Sobere regie van deze door regisseur Dor bewerkte kwaliteitsintrige, met Italiaanse steracteurs en Vlaamse Van Mieghem in de rol van Sylvie.

credits

Regie:
Milan Dor
Cast:
Leopoldo Trieste, Mario Colli, Gabriele Tinti, Maria Martina, Gertrud Roll, Hilde Van Mieghem, Karl Paryla, Anne Mertin, Johannes Thanheiser, Olivier Stern, Dagmar Schwarz, Renée Felden, Erni Mangold, Melissa Saavedra
Jaar:
1992
Alt. titels:
Mort d'Auguste, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La mort d'Auguste (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer