Ambrogio

1992, Wilma Labate, 90 minuten

Italië 1992. Experimenteel van Wilma Labate. Met o.a. Francesca Antonelli, Roberto Citran, Marco Galli, Fabio Poggiali en Enrico Brignani.

VPRO Cinema

Subtiel verhaal dat zich rond 1960 afspeelt. Een tienermeisje is vastbesloten in de mannenwereld van de zeelui binnen te dringen. Dit verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van, in cultureel opzicht, een woelig decennium, met veel veranderingen. Anna-Ambrogio (Antonelli), die van haar vader (Graziosi) de liefde voor de zee heeft geërfd, meldt zich op advies van zeeman Citran bij een school voor matrozen aan. Nadat ze het gevecht om te worden aangenomen heeft gewonnen, moet ze het opnemen tegen haar klasgenoten en de leraren, die haar niet serieus nemen. Dankzij haar vastberadenheid behaalt ze uiteindelijk het diploma. Daarna gaat ze naar Lissabon om een baan als matroos te zoeken. Nadat ze een paar keer is afgewezen, arriveert Citran om haar te helpen. Een bewonderenswaardig speelfilmdebuut van regisseur Labate met goed en ongedwongen acteerwerk en met prima deuntjes van de Italiaanse blues musicus Roberto Ciotti.

credits

Regie:
Wilma Labate
Cast:
Francesca Antonelli, Roberto Citran, Marco Galli, Fabio Poggiali, Enrico Brignani, Luciano Federico, Antonello Scarano, Anita Ekberg, Paolo Graziosi, Carlos Gómez
Jaar:
1992
Genres:
Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst, Feministische film
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

Ambrogio (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer