Verenigde Staten 1991. Drama van Michael Rhodes. Met o.a. Jill Clayburgh, Lance Henriksen, Neill Barry, Lila Kaye en Jack Gwillim.

VPRO Cinema

Filmactrice Jill Ireland (gespeeld door Clayburgh), die aan kanker is overleden, was de echtgenote van Hollywood`s grootste wreker, Charles Bronson (gespeeld door Henriksen). Het is gebaseerd op Ireland`s boek [KL]Life Lines[KLE] dat door Audrey Davis Levin tot scenario werd bewerkt. Kijkers die het boek niet kennen, verwachten het verhaal van Jill`s hero[KA3]ische gevecht tegen de kanker. In plaats daarvan gaat het over de strijd van Bronson en zijn vrouw die net onder chemotherapie is geweest waardoor ze even is opgekikt, tegen de verslaving van hun geadopteerde zoon Jason (Barry). Om hem van de hero[KA3]ine (en marihuana) af te krijgen stelt Jill hem voor op zoek te gaan naar zijn eigen moeder en vader. Het resultaat is weinig bemoedigend, want Jason ontdekt dat zijn oude heer ook aan de drugs is, al is de ontmoeting met zijn echte moeder (Ashley) wel verhelderend. De film is een oppervlakkige bewerking van voornoemd boek en het spel van de hoofdrollen, Ashley uitgezonderd, is niet om over naar huis te schrijven. Jammer. Correct camerawerk van Jon Kranhouse.

credits

Regie:
Michael Rhodes
Cast:
Jill Clayburgh, Lance Henriksen, Neill Barry, Lila Kaye, Jack Gwillim, Elizabeth Ashley, James McNichol, Clint Allen, Ian Patrick Williams, Russell Curry
Muziek:
Steve Tyrell
Jaar:
1991
Alt. titels:
Jill Ireland Story, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen