The Night and the Moment

1994, Anna Maria Tato, 90 minuten

Italië/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1994. Romantiek van Anna Maria Tato. Met o.a. Willem Dafoe, Lena Olin, Miranda Richardson, Jean-Claude Carrière en Carole Richert.

VPRO Cinema

De makers hoopten een fraaie, erotisch getinte kostuumfilm te maken met sterren van formaat, maar vergaten dat casting ook zijn eigen rol speelt. Als de rollen niet (bij elkaar) passen, worden de slaagkansen gering. Daarbij geeft regisseuse Tato, die samen met Jean-Claude Carri[KA2]ere het scenario schreef, weinig inhoud aan de film. Het is een lange liefdesaffaire tussen een schrijver van prikkelende verhalen (Dafoe) en een markiezin (Olin). Dafoe werd ooit streng en langdurig gestraft voor zijn sexy literatuur met wat we in flashbacks terugzien en meebeleven. Olin is niet alleen ongeschikt voor de rol, maar ze doet een merkbare poging om dit te lang voor de kijker te verbergen, hetgeen irritant werkt. De bijrollen zijn beter dan de hoofdrollen, maar die kunnen de film niet dragen. Zelfs Ennio Morricone's muziek is niet wat we van hem gewend zijn. De fotografie is van Giuseppe Rotunno. Dolby- geluid.

credits

Regie:
Anna Maria Tato
Cast:
Willem Dafoe, Lena Olin, Miranda Richardson, Jean-Claude Carrière, Carole Richert, Christine Sireyzol, Guy Verame, Ivan Bacciocchi
Scenario:
Anna Maria Tato, Jean-Claude Carrière
Productie:
Pierre Novat, Boodjemaa Dahmane, Philippe Martinez, Ernst Goldschmidt, Marina Gefter
Camera:
Giuseppe Rotunno
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1994
Alt. titels:
Night and the Moment, The, La nuit et le moment, Nuit et le moment, La, La notte e il momento
Genres:
Romantiek, Familiefilm, Historische film, Erotiek, Komedie
Trefwoorden:
Kerstfilm, Romantisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Night and the Moment (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer