A caixa

1994, Manoel de Oliveira, 96 minuten

Portugal/Frankrijk 1994. Komedie van Manoel de Oliveira. Met o.a. Luis Miguel Cintra, Beatriz Batarda, Diogo Dória, Isabel Ruth en Filipe Cochofel.

VPRO Cinema

Bewerking voor de film van het toneelstuk Prista Monteiro met een scenario van regisseur De Oliveira. Het is een statisch geheel: het speelt in een typisch Zuideuropees achteraf straatje dat in de vorm van een trap steil omhoog gaat. De ideale plaats om theaterachtig drama te laten gebeuren. In het middelpunt zit een oude blinde man (Cintra) die garen verkoopt en bedelt vanuit zijn deurpost. De opbrengsten bewaart hij in een doos. Zijn getrouwde dochter (Batarda) is een ontevreden stuk vreten, die de kost een beetje verdient met strijken, terwijl haar echtgenoot een nietsnut is. Ze zijn wantrouwig, want de doos van de oude was al eens gestolen - hun inkomen is er afhankelijk van. De film is een stuk bitter-ironische maatschappijkritiek met komische noten. Uitsluitend voor de fans van De Oliveira. Het camerawerk is van Mario Barosso.

credits

Regie:
Manoel de Oliveira
Cast:
Luis Miguel Cintra, Beatriz Batarda, Diogo Dória, Isabel Ruth, Filipe Cochofel, Sofia Alves, Glicínia Quartin, Ruy De Carvalho, Ruy de Caravalho, Diogo Doria, Batarda, Beatriz, Glicinia Quartin
Scenario:
Manoel de Oliveira
Productie:
Paulo Branco
Camera:
Mario Barosso, Mário Barroso
Muziek:
Isabel Ruth
Geluid:
Jean Paul Mugel
Montage:
Valérie Loiseleux, Manoel de Oliveira
Jaar:
1994
Alt. titels:
Caixa, A, La cassette, Cassette, La, Het Kistje
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Zwarte komedie
Landen:
Portugal, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

A caixa (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer