Le Confessionnal

1995, Robert Lepage, 101 minuten

Verenigd Koninkrijk/Canada/Frankrijk 1995. Thriller van Robert Lepage. Met o.a. Lothaire Bluteau, Patrick Goyette, Kristin Scott Thomas, Jean-Louis Millette en Richard Frechette.

VPRO Cinema

1952. Alfred Hitchock en zijn crew arriveren in Quebec om er I CONFESS op te nemen. De hele stad is in rep en roer, want het is een grote eer dat de Master of Suspense er een film wil draaien. In 1989 komt Pierre Lamontagne (Bluteau) vanuit China naar de stad voor de begrafenis van zijn vader. Hij zoekt zijn stiefbroer Marc (Goyette) op, die in 1952 als onecht kind ter wereld kwam en wiens moeder (Rachel, ze maar net was zestien) zelfmoord pleegde. Ze besluiten om de echte vader van Marc op te sporen. De film wordt voortdurend heen en weer geslingerd tussen 1952 en 1989 en naarmate het verhaal zich ontplooit, begrijpt de kijker waarom. De visueel verbluffende stijl van de film dient eigenlijk om de leegte van het geheel te verdoezelen. Het scenario van Lepage intrigeert en boeit, maar kan toch niet helemaal overtuigen. Burrage speelt Alfredf Hitchcock. Fotografie van Alain Dostie.

credits

Regie:
Robert Lepage
Cast:
Lothaire Bluteau, Patrick Goyette, Kristin Scott Thomas, Jean-Louis Millette, Richard Frechette, Marie Gignac, Normand Daneau, Ron Burrage, Jean-Louis Milette
Productie:
Denise Robert, David Puttnam, Philippe Carcassonne
Camera:
Alain Dostie
Muziek:
Sascha Puttnam, Alexander Puttnam
Jaar:
1995
Alt. titels:
Confessionnal, Le
Genres:
Thriller, Drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le Confessionnal (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer