Duitsland/Italië 1996. Drama van Andrea Frazzi, Antonia Frazzi en Antonio Frazzi. Met o.a. Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Caroline Salome en Lorenzo Gioielli.

VPRO Cinema

Als de elf-jarige Nadia (Pantaleo) spoorloos is, beschuldigt men algauw haar 22-jarige zus Barbara (Mondello), omdat zij een strafblad heeft wegens drugsmisbruik. Irene Salvi (Melato) wordt haar als advocaat pro deo toegewezen. Irene denkt niet dat Barbara iets te maken heeft met de verdwijning van haar zusje. Irene`s onderzoek wordt bemoeilijkt door problemen met haar zoon Lorenzo (Rodriguez) en het feit dat ze naar een milieucongres in Perugia moet, waar ze officier van justitie Sandro Gruber (Joswig) tegenkomt. Sandro is verheugd haar te zien en geeft Irene de nodige nuttige adviezen. Irene`s eerste gedachte over de onschuld van Barbara was juist, want Nadia`s moeder (Modugno) stelde haar dochtertje `ter beschikking` aan rijke bankier Fiocchi (Zucchi), waarbij Nadia een ongelukkige val in een rivier maakte. Ja, ja... Het scenario van Patrizia Fassio en Domenico Matteucci zit vol met ergerlijke soaptoestanden en gekunstelde situaties om de negentig minuten vol te krijgen en de kijker weet van meet af aan dat degene die door Irene Salvi verdedigd wordt, onschuldig is - het is overigens in andere advocatenseries niet veel anders. De rolverdeling doet onder de omstandigheden zijn best. Het camerawerk is van Franco Lecca. Tweede aflevering in een serie van zes.

credits

Regie:
Andrea Frazzi, Antonia Frazzi, Antonio Frazzi
Cast:
Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Caroline Salome, Lorenzo Gioielli, Frederica Bern, Leila Durante, Filippo Rodriguez, Stefan Gubser, Romina Mondello, Loana Pantaleo, Ludovica Modugno, Luciano Virgilio, Agusto Zucchi, Roberto Ruggieri
Camera:
Franco Lecca
Muziek:
Luis Bacalov
Jaar:
1996
Alt. titels:
Avvocato delle donne II, L', Für Liebe und Gerechtigkeit - 2. Das Gesetz des Herzens, Gesetz des Herzens 2., Das
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

L'avvocato delle donne II (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken