The Avengers

1998, Jeremiah S. Chechik, 89 minuten
JD

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Jeremiah S. Chechik. Met o.a. Ralph Fiennes, Uma Thurman, Sean Connery, Jim Broadbent en Fiona Shaw.

VPRO Cinema

Deze ridicule verfilming van de populaire tv-serie uit de jaren zestig werd genomineerd voor maar liefst negen Razzies, die worden uitgereikt aan de slechtste films van het jaar. Op papier is de cast veelbelovend, maar Fiennes en Thurman, als het Britse spionnenduo John Steed en Emma Peel, zijn bespottelijk. Voeg daar een vergezocht verhaal, fantasieloze dialogen, schuimrubberen decorstukken en Sean Connery als handenwrijvende, sardonisch lachende schurk aan toe, en het fiasco is compleet. Overigens is dit niet de schuld van de makers alleen: de vele continuïteitsfouten en vaagheden zijn te wijten aan de studio, die het origineel een uur verkortte toen de film na een voorpremière werd afgebrand.

credits

Regie:
Jeremiah S. Chechik
Cast:
Ralph Fiennes, Uma Thurman, Sean Connery, Jim Broadbent, Fiona Shaw, Eddie Izzard, Eileen Atkins, John Wood, Carmen Ejogo, Keeley Hawes, Shaun Ryder, Patrick Macnee
Scenario:
Don MacPherson, Sidney Newman
Productie:
Jerry Weintraub, Susan Ekins
Camera:
Roger Pratt
Muziek:
Laurie Johnson, Joel McNeely
Montage:
Mick Audsley
Kijkwijzer:
JD
Jaar:
1998
Genres:
Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
1 uitzending

The Avengers (1998) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 06 september
SBS 9
22:10 - 23:55

Reageer