Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. James Stewart, Strother Martin, Tyne Daly, James Hampton en John Ventantonio.

VPRO Cinema

De verdrietige Joseph Hamilton, de vader van de labiele Eric, beschuldigt in het openbaar de psychologen Tony Farley en Jeff Compton (Ventantonio) verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn zoon. Korte tijd later wordt Joseph Hamilton gearresteerd wegens doodslag, omdat hij tijdens een wilde achtervolging van de auto van Compton en Farley een ongeluk veroorzaakt zou hebben dat Farley het leven kostte. B.J. Hawkins (Stewart) neemt de verdediging van Hamilton op zich. Compton zou hem gezien hebben. De beschuldiging berust slechts op de getuigenis van één man, Een kijkje in de praktijken van beide wetenschappers levert veel stof op voor een adequate verdediging. Veel van hetzelfde en niet echt opwindend of spannend; de afloop staat van tevoren vast.

credits

Regie:
Jud Taylor
Cast:
James Stewart, Strother Martin, Tyne Daly, James Hampton, John Ventantonio, Noam Pitlik, Jeanne Cooper, Curt Conway, William Windom, Joe Maross
Productie:
David Karp, Norman Felton
Muziek:
Jerry Goldsmith, George Romanis
Jaar:
1973
Alt. titels:
Life for A Life, A, Zahn um Zahn
Genres:
Misdaad, Mysterie, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hawkins: A Life for A Life (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken