Duitsland 2003. Drama van Christian Görlitz. Met o.a. Rudolf Kowalski, Julia Jäger, Ulrike Kriener, Barbara Auer en Gudrun Gabriel.

VPRO Cinema

Dominee Christoph Wagner (Kowalski) zit in voorarrest en moet voor de rechter verschijnen wegens de moord op zijn vrouw Margareta (Kriener). De bisschop (Hinze) twijfelt aan zijn schuld, omdat de pers hem al als de dader heeft veroordeeld, hoewel het proces nog moet beginnen. Hij vreest voor een oneerlijke rechtsgang en vraagt aan vrouwelijke predikant Ruth Sundermann (J[KA3]ager) de zaak te onderzoeken, met Wagner te spreken en zijn proces te volgen. De bewijslast is tegen Wagner, hij was een notoire rokkenjager en de vrouwelijke koster Martinsen (Engel) legt een zware, belastende verklaring af. Ruth voert gesprekken met Wagner, die ontkent zijn vrouw om zeep geholpen te hebben. Als zij de balans opmaakt, moet zij toegeven dat zij niet weet of Wagner schuldig is, maar ze is evenmin overtuigd van zijn onschuld. Ze weet het niet. Het scenario van Nicola von Hollander en regisseur Görlitz bevat weinig actie en is niet verschrikkelijk boeiend, maar geeft aan de hand van de dialogen de behoorlijke rolverdeling de kans om te laten zien wat deze kan. Het camerawerk is van Tom Erhart. Lag twee jaar op de plank van omroep ZDF voordat die besloot de film uit te zenden.

credits

Regie:
Christian Görlitz
Cast:
Rudolf Kowalski, Julia Jäger, Ulrike Kriener, Barbara Auer, Gudrun Gabriel, Birge Schade, Tina Engel, Edgar M. Böhlke, Gerd Wameling, Matthias Fuchs, Wolfgang Hinze, Peter Franke, Heide Grübl
Camera:
Tom Erhart
Muziek:
Stefan Will
Jaar:
2003
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Mord im Haus des Herrn (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken