Der Zug der Zeit

1967, Peter Beauvais, 88 minuten

Duitsland 1967. Drama van Peter Beauvais. Met o.a. Wera Frydtberg, Barbara Schöne, Katrin Schaake, Barbara Lademann en Ilsemarie Schnering.

VPRO Cinema

In de jaren 1960 gingen veel Westduitsers naar Noord- Itali[KA3]e om hun vakantie door te brengen. In de zomer was er een massale uittocht, die iets weg had van een vreedzame invasie, die over de Alpen trok. Zeer uiteenlopende mensen - een masseur (hoe ouderwets), een secretaresse, een onderwijzeres, een vertegenwoordiger, een kapper, de eigenaar van een bibliotheek voor ontspanningslectuur (tegenwoordig vervangen door de videotheek) enz. - brachten met verschillende motieven hun vakantie door op de campings langs de Adriatische Zee. Deze tv- film schetst een beeld van dit verschijnsel en bevat een serie portretjes van de vakantiegangers. In de ongetrouwde telefoniste Erika Lauenstein, die met haar moeder Hedwig (Kiesow-Verhoeven) op reis is, herkennen we de populaire actrice uit die tijd: Feddersen. Interessant, maar achterhaald beeld van Duitsers tijdens het Wirtschaftswunder. Het scenario is van Horst Lammer. Het camerawerk is van Walter Fehdmer. Ook bekend als ZUG UM ZUG.

credits

Regie:
Peter Beauvais
Cast:
Wera Frydtberg, Barbara Schöne, Katrin Schaake, Barbara Lademann, Ilsemarie Schnering, Helga Feddersen, Doris Kiesow-Verhoeven, Walter Jokisch, Uwe Friedrichsen, Siegfried Rauch, Gert Haucke, Wolfgang Stumpf, Dirk Dautzenberg, Leander Hollweg
Scenario:
Horst Lammer
Camera:
Walter Fehdmer
Muziek:
Hans-Martin Majewski
Jaar:
1967
Alt. titels:
Zug der Zeit, Der, Zug um Zug
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Zug der Zeit (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer