Villhesten

1994, Morten Kolstad, 106 minuten

Noorwegen 1994. Familiefilm van Morten Kolstad. Met o.a. Linda Digernes, Susanne Nielsen, Trygve Vassbotn, Michael Solhjem en Arild Elias Torgersen.

VPRO Cinema

Ragnhild (Digernes) is een meisje van elf uit een bescheiden milieu en ze is bang voor paarden. Tijdens een hevig nachtelijk noodweer staat er een paard voor haar raam. Het edele dier is gewond aan zijn been en Ragnhild zou het graag willen helpen door de wond te verzorgen, maar ze durft niet. Als het onweer voorbij is en het paard verdwenen, vraagt Ragnhild in het dorp of iemand een paard gezien heeft. Ze begrijpt snel dat de mensen menen dat zij het legendarische wilde paard bedoelt. Het is een eigenzinnig beest dat de ergste winter en het grootste gevaar heeft overleefd. Ragnhild wil het gaan zoeken. Ze krijgt hulp van Mona (Nielsen), een paardengek, die pas in de buurt is komen wonen. Later komen daarbij het stuk van de klas J[KL23]rgen (Vassbotn) en Runar (Solhjem) en Geir (Torgersen), twee jagerszonen. Ze vinden inderdaad het paard, het is gewond en Ragnhild overwint haar angst, berijdt het en maant het tot kalmte als er twee schoten klinken. Zoveelste paardenfilm, die vooral meisjes rond de negen zal aanspreken, met mooie natuuropnames. Het spel van de amateurs is niet eens onaardig. Het scenario is van regisseur Kolstad en Lars Borg. Het camerawerk is van Pȧl Bugge Haagenrud.

credits

Regie:
Morten Kolstad
Cast:
Linda Digernes, Susanne Nielsen, Trygve Vassbotn, Michael Solhjem, Arild Elias Torgersen, Berit Egset, Lasse Kolsrud, Henki Kolstad, Kaare Kroppan, Bergliot Sandvik, Gro Ann Uthaug, Jostein Vȧgsholm
Scenario:
Morten Kolstad
Productie:
Joerne Brente, Lars Borg
Camera:
Pȧl Bugge Haagenrud
Muziek:
Morten Halle
Jaar:
1994
Genres:
Familiefilm, Mysterie, Avonturenfilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Noorwegen


op televisie
0 uitzendingen

Villhesten (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer