Duitsland 2004. Romantiek van Peter Kahane. Met o.a. Wolfgang Stumph, Martina Gedeck, Michael Gwisdek, Eva-Maria Hagen en Roman Knizka.

VPRO Cinema

R[KA3]udiger Stolze (Stumph) heeft alles wat hij bezit beleend om van Gernot Rudich (Hochholdinger) een boot te kopen, waarmee hij op de Elbe toeristen wil rondvaren. Rudich is een geslepen oplichter en het blijkt dat op het schip nog een zware hypotheek rust, die Stolze onmogelijk kan aflossen. Stolze is zo gedeprimeerd dat hij het vaartuig, inclusief zichzelf, naar de kelder wil laten gaan. Zijn beste vriend Manni (Gwisdek) kan hem nog tijdig weerhouden en heeft een lucratief idee. Plaats contact-advertenties, sla rijke weduwen of alleenstaande vrouwen aan de haak, help ze van hun centjes af en zorg dat je ze weer kwijtraakt omdat het `uit` is. Manni helpt een handje bij de operatie, maar bij de politie begint het algauw te regenen van klachten. Kommissarin Thea Eiselt (Gedeck), die een puberende zoon (Urzendowsky) heeft, gaat undercover kennismaken met Eugenius Waller-Kleinschmidt, want zo noemt de hartedief Stolze zich in kapiteinsuniform. Ze wordt echter verliefd op de charmante schurk en moet alle moeite doen om hem voor verdere misstappen te behoeden en de ware oplichter, waarvan Stolze het slachtoffer werd, te pakken. Het scenario met gelukkige afloop is van regisseur Kahane en het is niet direct geloofwaardig, maar de rolverdeling vult het aardig in, zodat je de onwaarschijnlijke gebeurtenissen er gemakkelijk bijneemt. Het camerawerk is van Thomas Plenert.

credits

Regie:
Peter Kahane
Cast:
Wolfgang Stumph, Martina Gedeck, Michael Gwisdek, Eva-Maria Hagen, Roman Knizka, Sebastian Urzendowsky, Wilfried Hochholdinger, Reiner Heise, Swetlana Schönfeld, Jenny Gröllmann, April Hailer
Camera:
Thomas Plenert
Muziek:
Tamas Kahane
Jaar:
2004
Alt. titels:
Blaue Wunder, Das
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Gangsterkomedie, Romantische komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das blaue Wunder (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken