Verbotene Zone

1995, Markus Fischer, 89 minuten

Duitsland 1995. Thriller van Markus Fischer. Met o.a. Barbara Auer, Ernst Sigrist, Ueli Jäggi, Christian Tasche en Lauretta Hickmann.

VPRO Cinema

De knappe, donkerharige Larissa (Auer), die lid is van de milieubeweging Network Peace, komt op het spoor van een illegaal plutoniumtransport, niet door de maffia, maar door een respectable Duitse wapenfabriek. Samen met oorlogscorrespondent/cameraman Juan (Sigrist) gaat ze op onderzoek. Met als bewijs metingen van radioactiviteit rond de fabriek gaat Larissa naar Marion (Hickman), die de plaatselijke voorzitster van de beweging is. In plaats van tot actie over te gaan besluit Marion iemand uit de politiek in te schakelen. Daarop gaan Larissa en Juan in het holst van de nacht inbreken in de fabriek. Een thriller zonder actie of spanning. Je wacht tevergeefs op een climax. De film sleurt zich anderhalf uur voort, waarschijnlijk op zoek naar een regisseur. Greenpeace heeft zeker geen boodschap aan het scenario van Gareth Jones, een Engelsman, wiens werk in het Duits werd bewerkt door Norbert Ehry. Het camerawerk is van Jörg Schmidt-Reitwein.

credits

Regie:
Markus Fischer
Cast:
Barbara Auer, Ernst Sigrist, Ueli Jäggi, Christian Tasche, Lauretta Hickmann, Dieter Pfaff, Jochen Stern, Josef Tratnik, Dietrich Adam
Scenario:
Gareth Jones
Camera:
Jörg Schmidt-Reitwein
Muziek:
Markus Fritzsche
Jaar:
1995
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller, Milieufilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Verbotene Zone (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer