A Woman in Grey

1919, James Vincent, 250 minuten

Verenigde Staten 1919. Misdaad van James Vincent. Met o.a. Arline Pretty, Henry G. Sell, John Neehan, Margaret Fielding en Fred Jones.

VPRO Cinema

De gepensioneerde advocaat Wilfred Amory (Neehan) kan eindelijk het huis terugkopen dat vroeger tot zijn familie behoorde. Zijn vader stierf er en die liet het na aan zijn huishoudster. Sinds deze vermoord werd heeft het huis de faam bespookt te zijn. Hij trekt er in samen met zijn secretaris Tom Thurston (Sell) en nicht Paula Wynne (Fielding). Maar er zijn nog meer gegadigden die het huis willen onderzoeken, o.a. de mysterieuze Ruth Hope (Pretty) en de ongure snob J. Haviland Hunter (Jones). Ruth weet duidelijk bepaalde geheimen betreffende een schat die door Amorys vader in het huis verborgen zou zijn. Wat verbergt het meisje achter een juweel om haar linkerhand en wat zijn haar ware bedoelingen? Amory is vastbesloten uit te zoeken wie ze in werkelijkheid is. Hij wordt daarbij gretig geholpen door Paula die verliefd is op Tom en die in Ruth een concurrente ziet. Sterk verouderde, maar leuke serial uit de pionierstijd van Hollywood. Er wordt ergerlijk theatraal geacteerd en de logica is dikwijls zoek, maar als kitscherig voorbeeld van de commerciële film van rond 1920 mag het er best wezen. Het scenario werd geschreven door C.N. en A.M. Williamson, gebaseerd op hun roman. Fotografie is van George Coudert. Uitgebracht in tien delen met als afzonderlijke titels: 1. THE HOUSE OF MYSTERY; 2. TRAP OF STEEL; 3. THE STRANGLE KNOT; 4. THE GRIP OF FATE; 5. THE DROP TO DEATH; 6. BURNING STRANDS; 7. THE HOUSE OF HORRORS; 8. A FIGHT FOR LIFE; 9. PAGES OF THE PAST; 10. EXONERATED. Elke aflevering eindigt op een 'cliffhanger', die in het begin van de volgende aflevering meermaals in gewijzigde versie getoond wordt. De serial werd in 1997 gerestaureerd in een productie van Serge Bromberg voor Lobster Films onder de regie van Eric Lange en met muziek van Pierre-Michel Robineau.

credits

Regie:
James Vincent
Cast:
Arline Pretty, Henry G. Sell, John Neehan, Margaret Fielding, Fred Jones, Ann Brody
Productie:
George H. Wiley
Camera:
George Coudert
Jaar:
1919
Alt. titels:
Woman in Grey, A, House of Mystery, The, Trap of Steel, Strangle Knot, The, Grip of Fate, The, Drop to Death, The, Burning Strands, House of Horrors, The, Fight For Life, A, Pages of The Past, Exonerated
Genres:
Misdaad, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

A Woman in Grey (1919) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer