Klioutch

1992, Pavel Tchoukhraï, 60 minuten

Frankrijk/Rusland 1992. Misdaad van Pavel Tchoukhraï. Met o.a. Anatoli Kouznetsov, Alexandre Kaliaguine, Anatoli Romachine, Benjamin Smékhov en Alexis Sérébriakov.

VPRO Cinema

Petrograd, februari 1917. De bekende bankier Fisher wordt dood aangetroffen in een appartement in de rosse buurt van de stad. Bij het onderzoek ontdekt de commissaris van politie dat Fisher in dit appartement regelmatig seksparty's organiseerde. Hij ondervraagt de personen waarvan hij vermoedt dat ze hierop meermaals aanwezig waren. Trouwens iedereen die een sleutel voor het appartement bezit is een potentiële verdachte. Voor de pers is de zaak duidelijk: Fishers veel jongere vrouw heeft hem laten ombrengen om de erfenis op te strijken. Op de achtergrond van het onderzoek doemt het spook van de revolutie op. Sfeervolle thriller waarin afgevraagd wordt of het nog belangrijk is een moordzaak op te lossen als de hele stad in de greep van een bloedige revolutie zit. Langzaam maar zeker sijpelt het gegeven van de revolutie in het klassieke misdaadverhaal door, tot het uiteindelijk het hoofdthema wordt. Het knap opgebouwde scenario van Jacques Baynac is gebaseerd op de roman van Mark Aldanov. De nostalgisch aandoende fotografie is van Yvan Bagaev.

credits

Regie:
Pavel Tchoukhraï
Cast:
Anatoli Kouznetsov, Alexandre Kaliaguine, Anatoli Romachine, Benjamin Smékhov, Alexis Sérébriakov, Mariana Poltéva, Evguéni Léonov-Gladychev, Hélène Finoguéieva, S. Mélikhova, I. Dobriakov, T. Zakharova, N. Tchetvérikova, S. Firman, A. Fatkhi, L. Dao De, E. Barkov, V. Tichkevitch, I. Karlamov, V. Soukhoroukov, O. Paddoubnei
Productie:
Guy Seligman, Oleg Konkov, Irina Oprakoundina, Brigitte Lecuyer
Muziek:
Vladimir Dachkevitch
Jaar:
1992
Alt. titels:
Histoires russes : Clé, La, Schlüssel, Der, Clé, La
Genres:
Misdaad, Historische film
Trefwoorden:
Politiek, Misdaadthriller
Landen:
Frankrijk, Rusland


op televisie
0 uitzendingen

Klioutch (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer