Le danger d'aimer

1998, Serge Meynard, 100 minuten

Zwitserland/Frankrijk 1998. Drama van Serge Meynard en Serge Maynard. Met o.a. Marianne Basler, Robin Renucci, Serge Hazanavicius, Serge Riaboukine en Marianne Anska.

VPRO Cinema

Tijdens het onderhoud van de door hem uitgebate kabelbaan heeft Julien (Renucci) een ongeval dat hem impotent achterlaat. Vanaf dat ogenblik leven hij en zijn vrouw H[KA1]el[KA2]ene (Basler) in een platonische, maar erg tedere en soms perverse, relatie. Het leven verloopt rustig in hun wintersport station, tot op de dag dat een zekere Antoine (Hazanavicius) in hun leven verschijnt. De jongeman beseft niet dat hij in een beklemmend en dreigend universum terecht is gekomen. Bevreemdend drama dat soms doet denken aan de eerste films van een Polanski, zonder echter dezelfde kwaliteit te bieden. Nochtans zijn de drie hoofdvertolkers uitstekend in de uitbeelding van hun door het noodlot gedreven personages. De sfeer wordt zeer goed opgebouwd naar de knappe climax. Richard Prieur, Brigitte Bellac, Chantal Pelletier en regisseur Meynard bewerkten de roman A San Pedro ou ailleurs van Frédéric Dard. Cameraman Bruno Privat maakt optimaal gebruik van de prachtige berglokaties.

credits

Regie:
Serge Meynard, Serge Maynard
Cast:
Marianne Basler, Robin Renucci, Serge Hazanavicius, Serge Riaboukine, Marianne Anska, Matthieu Rozé, Delphine Zentout, Jacques Nourdin, Jean-Marc Henchoz, Jean-Bernard Pouy, Chantal Pelletier, Cindy Piquet, Max Athanase
Productie:
Sylvette Frydman, Yannick Bernard, Yves Quiniou, Eric Dangremont, Cyrille Bragnier
Muziek:
Roland Romanelli
Jaar:
1998
Alt. titels:
Danger d'aimer, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Menselijke relaties, Televisiefilm
Landen:
Zwitserland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le danger d'aimer (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer