Frankrijk/België/Spanje 1998. Drama van Catalina Villar. Met o.a. Willerand López, Camilo Patiño, Juan Carlos Loaiza, Dorálba Valencia en Maria Eugenia Posso.

VPRO Cinema

De troosteloze sloppenwijk San Domingo in Medellin, Colombia. Een leraar geeft zijn studenten de opdracht om een verhandeling te schrijven over hun leven, hun familie, hun toekomstverwachtingen. We volgen vijf van deze studenten op hun zoektocht naar de herkomst van hun voorouders. Ondertussen hebben ze ook de tijd om te mediteren over de toestand van hun land in het heden, een land dat leeft van de drugsmokkel en waar jongeren zonder vorm van proces door gewapende milities worden doodgeschoten. 'Ga maar eens kijken op het kerkhof', zegt een van de protagonisten. 'Daar vind je geen oude mensen, maar jongens tussen de zestien en de 24'. Een schrijnend document van kansarme jongeren, die beseffen dat ze al het mogelijke moeten doen om hun wijk te ontgroeien, zodat ze zich in een beter milieu kunnen ontplooien. Het werd zeker geen droge documentaire, maar een pakkend en ontroerend pamflet over jonge mensen die hun omgeving aanklagen. Boeiend en ontluisterend, een blik in een wereld die we hier haast niet kennen. Villar schreef zelf het scenario. Claudio Martinez stond in voor de montage. Achter de camera nam Carlos Sanchez plaats. Bekroond op het Festival van Nyon in 1998.

credits

Regie:
Catalina Villar
Cast:
Willerand López, Camilo Patiño, Juan Carlos Loaiza, Dorálba Valencia, Maria Eugenia Posso, Sandra Londoño, Nelson Segura, Jhon Fredy Cataño
Productie:
Jacques Bidou, Thierry Garrel, Diana Elbaum, Jean-Patrick Lebel
Muziek:
Dario Gomez
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Frankrijk, België, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Cahiers de Medellin (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken