Verenigde Staten 1957. Mysterie van Paul Henried. Met o.a. Peter Lorre, George Peppard, Mary Scott, Isabel Elsom en John Verros.

VPRO Cinema

Op aandringen van haar Britse tante (Elsom) overtuigt Janet Wallace (Scott) haar echtgenoot Evan (Peppard) om een bezoek te brengen aan Mexico, ook al laat haar visum dit niet toe. Bij aankomt in Tijuana blijkt tante, die achterin de auto zit, aan een hartaanval overleden. Het probleem wordt nog groter als blijkt dat hun auto, met het lijk van tante, gestolen werd. De politie inschakelen is onmogelijk, dus doet Evan beroep op priv[KA1]e-detective Tomas Salgado (Lorre). Ondertussen werd de auto echter door de politie teruggevonden, maar van tante ontbreekt elk spoor. Maar Salgado zal het klusje wel voor hen klaren. Een vreemd verhaal dat zich afspeelt in een fictief Hollywood-Mexico in een decor dat duidelijk uit een of andere B- film afkomstig is. Het onwaarschijnlijke verhaal wordt plezierig dank zij de speelse vertolking van Lorre, die weer totaal opgaat in zijn personage met alle sublieme one-liners van dien. Robert C. Dennis baseerde het scenario op een verhaal van Alec Coppel. Fotografie is van Lionel Lindon.

credits

Regie:
Paul Henried
Cast:
Peter Lorre, George Peppard, Mary Scott, Isabel Elsom, John Verros, Orlando Rodriguez, Harrison Lewis, George Navarro, Sid Cassell
Scenario:
Robert C. Dennis
Productie:
Joan Harrison, Norman Lloyd
Camera:
Lionel Lindon
Jaar:
1957
Alt. titels:
Alfred Hitchcock Presente: The Diplomatic Corpse, Diplomatic Corpse, The
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen