Frankrijk 1994. Romantiek van Michelle Porte. Met o.a. André Marcon, Nathalie Boutefeu, Jean-Pierre Germain, Solenn Jarniou en Michel Baumann.

VPRO Cinema

Pointe du Finist[KA2]ere, Bretagne, 1928. Vuurtorenwachter Goulven D[KA1]en[KA2]es (Marcon) heeft zich in zijn toren opgesloten en weigert alle communicatie met de buitenwereld. Wat is er gebeurd? Hij schrijft het neer in zijn dagboek. Hoe hij Ad[KA2]ele L[KA1]ezurec (Boutefeu) voor de eerste keer zag en onmiddellijk op haar verliefd werd. Hoe ze trouwden en hij de baan aannam van vuurtorenwachter. Het ging allemaal uitstekend tot hij het vermoeden kreeg dat Ad[KA1]ele hem bedroog met zijn assistent Herv[KA1]e Louarn (Germain). Hij werd zo razend van jaloezie dat hij de twee vermeende minnaars in een klein kamertje opsloot, zonder eten of drinken, beneden in de vuurtoren. Nacht na nacht is hij getuige van hun doodstrijd die dertien dagen duurt. Een beklemmende afdaling in de afgrond van de menselijke geest. Als kijker voel je de steeds wanhopiger wordende strijd om te overleven van de twee jonge mensen, terwijl boven Goulven genadeloos toehoort. Het einde komt haast als een verademing. Porte baseerde het scenario op de roman van Anatole Le Braz. Fotografie is van Daniel Leterrier.

credits

Regie:
Michelle Porte
Cast:
André Marcon, Nathalie Boutefeu, Jean-Pierre Germain, Solenn Jarniou, Michel Baumann, Bernard Cazassus, Serge Cabon, Louba Guertchikoff, Olivier Gourvennec, Guy Dhers, Patrick Yvenou, Erwân Maïno
Productie:
Takis Candilis, Annick Ouvrard, Jacques Arhex
Camera:
Daniel Leterrier
Muziek:
Arvo Pärt, Ambre-Saskia Atlan
Jaar:
1994
Alt. titels:
Gardien du feu, Le
Genres:
Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le gardien du feu (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken