Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat genieten van de mooiste films? VPRO Cinema stelde in samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) een gevarieerde selectie voor je samen. Is een hele preview- of reviewdag iets te veel van het goede? Kies dan voor het ochtend-, middag- of avondprogramma met twee films. Nog geen 23? Dan krijg je korting! Het programma is bekend en het is bijna uitverkocht!

De VPRO Previewdag vindt op donderdag 26 januari, als vanouds plaats in Pathe Schouwburgplein is bijna uitverkocht. Er is nog een handvol kaarten verkrijgbaar voor zaal 2.

De VPRO Reviewdag vindt weer plaats in LantarenVenster waar we op vrijdag 3 februari de beschikking hebben over alle zalen. Een intiemere setting op een prachtige locatie!
Deze dag is helemaal uitverkocht! Er is alleen nog een handvol kaarten verkrijbaar voor het avondblok in zaal 1.

Twee films uit de Reviewdag
Op de Reviewdag kun je ook kiezen voor 2 films uit het programma in zaal 1 voor de ochtend, middag of avond. Er is alleen nog een handvol kaarten beschikbaar voor het avondblok.
Deze zaal is eigenlijk een theaterzaal, dus wat ons betreft minder geschikt en comfortabel om een hele dag films te kijken.

Het programma is bekend!

de digitale programmaflyer vindt je onderaan

still uit La Stranezza

La stranezza
Roberto Andó, Italië, 103 min.

Gedramatiseerde biopic over Luigi Pirandello rond een reis naar Sicilië en zijn ontmoeting met de amateuracteurs van een komisch theatergezelschap. Deze ervaring wekt zijn verbeelding tot leven en leidt tot het schrijven van zijn grensverleggende toneelstuk Zes personages op zoek naar een auteur.

still uit Dalva

Dalva
Emmanuelle Nicot, België, Frankrijk, 87 min.

Dit speelfilmdebuut van Belgisch filmmaker en schrijver Emmanuelle Nicot is een omgekeerd coming-of-age verhaal: de 12-jarige Dalva wordt abrupt weggehaald bij haar incestueuze vader en begint aan een cruciale reis om haar jeugd terug te winnen.

still uit the Whale

The Whale
Darren Aronofsky, Verenigde Staten, 117 min.

Brendan Fraser speelt in Darren Aronofsky’s nieuwste film op weergaloze wijze een man met ernstige obesitas en eenzaam verdriet in een afgelegen huis in Idaho. Zijn leven verandert als enkele schijnbaar willekeurige bezoekers samensmelten tot een leger van mededogen.

still uit A Light Never Goes Out

A Light Never Goes Out
Anastasia Tsang, Hong Kong, 103 min.

Liefdesverhaal over een weduwe die vastbesloten is het kunstwerk van haar man te voltooien en een schitterende ode aan Hongkongs kenmerkende neonreclames. A Light Never Goes Out koppelt het legendarische aanzicht van de stadstaat aan verhalen van Hongkongers.

still uit Saint Omer

Saint Omer
Alice Diop, Frankrijk, 123 min.
 
Laurence Coly bekent haar baby te hebben verdronken, maar ontkent schuld in de rechtszaal. Verbijsterd door deze contradictie woont romanschrijver Rama de rechtszaak van Laurence bij, maar wat ze daar meemaakt brengt haar eigen leven aan het wankelen.

still uit Eo

Eo
Jerzy Skolimowski, Polen, Italië, 86 min.

Een eenvoudige ezel zwerft door de bossen, dorpen en steden van Europa waar hij goede en slechte mensen ontmoet. Een esthetisch onvoorspelbare lofzang op cinema als podium van vrijheid en verlangen, vol grappen en tragiek. Drie iaatjes voor Eo!

‘Flexen’ tijdens de VPRO Preview- en Reviewdag

Met je ticket voor de preview- of reviewdag op IFFR heb je vrije stoelkeuze. Vindt je voor aanvang een mooie plek? Dan heb je die echter niet vanzelfsprekend voor de rest van dag. Je zit namelijk op een ‘flexplek’. Die kun je bij het verlaten van de zaal niet reserveren met je jas of sjaal. We vragen je daarom in pauzes samen met je overige bezittingen ook je jas en sjaal mee naar buiten te nemen. Iets wat we iedereen sowieso kunnen aanbevelen in de koude maanden.

Waar wij vanaf willen is het claimen van een plek en de discussies hierover. Die liepen soms hoog op. Daarom doen we het sinds een paar jaar anders. Tijdens de lunch- en dinerpauze moet iedereen de zaal verlaten. Jassen, sjaals en andere spullen die in de zaal achterblijven, worden door de schoonmaakploeg verwijderd. Hiermee krijg je na de pauze weer een nieuw perspectief. Zo ‘flexen’ we er met elkaar een fijne Preview- of Reviewdag van!

VPRO Previewdag op IFFR 2023

donderdag 26 januari 2023, 10.00 - 23.30 uur

Pathe Schouwburgplein, Rotterdam

vanaf 15 december:
normaal tarief: €55,-
jongerentarief*: €48,-

* het jongerentarief geldt voor jongeren onder de 23 jaar.

Voor de Previewdag is er nog een handvol kaarten verkrijgbaar voor Pathe zaal 2.

VPRO Reviewdag op IFFR 2023

vrijdag 3 februari 2023, 10.00 - 23.30 uur

LantarenVenster, zaal 2 t/m 6,
Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

UITVERKOCHT!

VPRO Reviewdag

2 films in de ochtend, middag of avond

Aanvang ochtend: 10.00 uur: UITVERKOCHT
Aanvang middag: 14.45 uur: UITVERKOCHT
Aanvang avond: 19.30 uur

Er is alleen nog een handvol kaarten verkrijgbaar voor het avondblok met 2 films.

LantarenVenster, zaal 1, Rotterdam

vanaf15 dec:
normaal tarief: €22,-
jongerentarief*: €16,-

* het jongerentarief geldt voor jongeren onder de 23 jaar.