Het is alweer herfstvakantie. Terwijl het buiten regent en waait, plof jij lekker op de bank met een dekentje. Oh, en vergeet de popcorn niet. Het enige wat nog mist, zijn deze film- en serietips. Jij vermaakt je wel in de vakantie!

zeven kleine criminelen

In de avontuurlijke en meeslepende heist-serie Zeven kleine criminelen van regisseur Rob Lücker is de twaalfjarige Raffie ten einde raad.

Wanneer hij met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij de bank te overvallen. Eén detail: de bank is zwaar beveiligd en het is nog niet eerder iemand gelukt hier een kraak te zetten. Lukt het Raffie en zijn vrienden wél? 

Kijk hier alle afleveringen van Zeven kleine criminelen 

 

de proefkeuken

In De Proefkeuken ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd allerlei producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden.

Tatoeages, bitterballen, piramides, loempia's en zeppelins: waar zijn deze producten van gemaakt en kunnen Pieter en Willem dat zelf ook?

In het nieuwe seizoen van de VPRO jeugdserie De proefkeuken ontleden Pieter en Willem weer allerlei producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. Wat hebben ze allemaal nodig om het zelf in hun schuur in elkaar te knutselen? 

Kijk hier alle afleveringen van De Proefkeuken

de regels van Floor

Over de eigenwijze Floor en haar gedachtes. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Hoe ga je om met een irritante broer? Wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? Wat doe je als je beste vriendin een krentenbaard heeft en jij er ook eentje wil? Waarom is karpervissen een mannending? Floor heeft het allemaal meegemaakt en weet de antwoorden.

Ook in het tweede seizoen staat Floor weer voor belangrijke dilemma's als: wat doe je als je ouders willen verhuizen en jij niet? Hoe is het om te leven als vlogger? En blijf je omgaan met je ex?

Kijk hier alle afleveringen van De regels van Floor

 

zenith

In Zenith komen wensen uit, maar zijn de gevolgen dramatisch.

De ouders van Fay (14) en Boris (10) Hoogland laten zichzelf vervangen door robots. Robots die precies op hen lijken. Claudia en Joost kunnen het namelijk maar niet voor elkaar krijgen om hun drukke banen te combineren met een hectisch gezinsleven, waardoor ze besluiten om twee robots in huis te halen. Wanneer Fay en Boris erachter komen hoe ze de robots zelf kunnen besturen en hun nieuwe ‘ouders’ alles kunnen laten doen wat ze zelf willen, loopt het enorm uit de hand.

Kijk hier alle afleveringen van Zenith

 

het irritante eiland

Een eeuwenoude vloek. Een eiland vol irritante mensen. Een besmette minister-president. Een jongen vol met dromen die het tij misschien kan keren. Maar hoe?

Een vader vertelt zijn zoon voor het slapen gaan een verhaal over een vreemd eiland. Het begint in de Middeleeuwen wanneer een groep boze eilandbewoners een heks in het meer gooien. Vlak voordat ze in het water verdwijnt, spreekt ze een vloek uit; iedereen op het eiland, of wie er ook een voet aan wal zet, zal voor altijd irritant zijn. Hunter, een slimme verlegen elfjarige jongen, lijkt honderden jaren later de enige te zijn die niet beïnvloed is door de vloek van de heks.

Bekijk hier de film

de slaapservice

In de Slaapservice komt Marijn bij de kinderen langs met haar magische koffer. Samen gaan ze op een slaapverwekkend avontuur, waarbij ze ook hun grote helden ontmoeten.

Een belangrijke sportwedstrijd, horrorclowns, een spannend fietsexamen, enge schaduwen op de muur, chips etende ouders. Allemaal redenen om wakker van te liggen. Marijn komt bij de kinderen langs met haar magische koffer. Samen gaan ze op een slaapverwekkend avontuur, waarbij ze ook hun grote helden ontmoeten. Zo schakelt Marijn de hulp in van o.a. acteur Alex Klaasen, topturnster Sanna Veerman en taekwondo wereldkampioen Samira El Idrissi.

Kijk hier alle afleveringen van De Slaapservice

 

poesjes

Een 'real life' VPRO-serie over de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9

Op de Kattenlaan 9 woont moederpoes Mimi met haar kittens; Django, Kaat, Lotje en Patrick. Vader Lucas werkt in het buitenland als muizenvanger. Als Mimi elke ochtend naar haar werk gaat, belooft Oom Boudewijn op zijn nichtjes en neefjes te passen.

Kijk hier alle afleveringen vaPoesjes

 

eng

De nieuwe negendelige jeugdserie Eng balanceert op het randje tussen 'leuk eng' en 'nachtmerrie-eng'.

Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? De serie Eng: griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen.

Kijk hier alle afleveringen van Eng

 

alleen op de wereld

Alle kinderen hebben wel wat. De één is doof, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. De klassieker Alleen op de wereld van Hector Malot (1878) is bewerkt tot nieuwe televisieserie. 

Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen met een gewone moeder in een gewoon huis. Op zijn elfde verjaardag komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Remi is blij om hem te zien, maar is Jerome wel blij met Remi? Hij neemt Remi mee voor een ritje in zijn grote vrachtwagen.

Bekijk hier alle afleveringen van Alleen op de wereld

nog een week

Nog een week is een documentaireserie over kinderen tussen de 11 en 13 jaar die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis die staat te gebeuren in hun leven.

Elke aflevering staat één van de kinderen centraal en wordt hij of zij in het dagelijks leven in de week voor de spannende gebeurtenis gevolgd. Samen met ouders en vrienden wordt er naar toegeleefd. Soms is het leuk, soms spannend, soms verdrietig, soms moeilijk. Hoe gaan ze daar mee om? Wat vinden ze moeilijk en wat juist niet? Zo zie je dat elk kind iets op zijn of haar eigen manier ervaart. Net zoals jij en ik!

Kijk hier alle afleveringen van Nog een week

 

hoofdzaken

In Hoofdzaken krijgen kinderen een knipbeurt bij kapper Marko.

In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn of waar ze juist heel blij van worden. Zo zien we niet alleen wat er óp hun hoofd gebeurt maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt.

Kijk hier alle afleveringen van Hoofdzaken