De meeste jeugdprogramma’s moeten juist níét slaapverwekkend zijn, maar bij De slaapservice ligt dit anders.

elja looijestijn

Ongeveer een derde van de kinderen heeft weleens problemen met slapen. Als anderen in dromenland zijn, liggen zij te woelen. Slaapproblemen kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben, en daardoor ook allerlei verschillende oplossingen. In het nieuwe jeugdprogramma De slaapservice bezoekt Marijn Frank elke aflevering in haar pyama en met haar logeerkoffer een kind dat niet kan slapen. Ze bespreekt de oorzaken van de slapeloosheid en samen proberen ze remedies uit. Uiteindelijk schakelen ze de hulp in van buitenaf, waardoor ze samen een niet zo slaapverwekkend, maar wel fantastisch avontuur aangaan. De slaapservice geeft zo advies voor een goede nachtrust, maar portretteert vooral elke aflevering een bijzonder kind.

Quinten

Quinten kan niet slapen van de zenuwen. Hij heeft namelijk zijn eerste rolletje in een korte film gescoord. Daarin speelt hij een meisje, wat goed uitkomt, want hij voelt zich ook een meisje. Om in slaap te vallen drinkt hij warme melk en leest Donald Ducks, maar dat mag niet baten. Dan neemt Marijn hem mee naar een echte rot in het acteervak, waardoor hij uitgerust en voorbereid op de filmset aankomt.

Jaslyn

Jaslyn is supergoed in taekwondo, ze werd zelfs derde bij het Europees Kampioenschap. Toch ligt ze nog vaak wakker voor een spannende wedstrijd, en als je moe bent sla en schop je natuurlijk minder hard. Bovendien heeft ze nog een reden om zich ’s nachts zorgen te maken: haar moeder heeft een hartprobleem. Samen met Marijn leert Jaslyn een techniek waarmee ze haar zinnen kan verzetten als haar gedachten in een kringetje rondgaan. En ze ontmoet haar grote voorbeeld op taekwondogebied: de wereldkampioen. Zij helpt Jaslyn in zichzelf geloven en zo rustiger dromen.

Diablo

Diablo uit Rotterdam is helemaal gek van schietspellen en het leger. Hij kan wel in slaap vallen, maar wordt 's nachts wakker door vreselijke nachtmerries. Waar hij dan over droomt, wil hij aanvankelijk aan niemand vertellen, zelfs niet aan de Slaapservice. Marijn neemt hem mee naar een legerbasis, waar de commandant uitlegt dat stoere soldaten ook weleens bang zijn. Door te praten over het probleem waar je mee zit, slaap je uiteindelijk beter, blijkt elke aflevering weer.

De slaapservice, iedere zondag om 18.20 uur op NPO Zapp