Het tweede seizoen van Koken met konijnen gaat bijna van start. We spreken met presentatoren Diederik en Ayrton voordat de eerste aflevering te zien is: wat is er allemaal anders, waar moeten we naar uitkijken en welke diereneigenschap zouden ze willen hebben?!

Nieuw seizoen koken met konijnen: elke zondag om 10:05 uur op NPO Zapp

Wat is er zo leuk aan het maken van Koken met konijnen, dat jullie ook een tweede seizoen wilden maken?

Ayrton: Wat ik leuk vind is dat het een enorm dankbaar programma is omdat kinderen het oprecht leuk vinden om iets te maken voor hun dier. Het is iets wat ze thuis ook kunnen en willen doen en dat vind ik superleuk. De verhalen van de dieren horen, te horen wat de dieren allemaal hebben meegemaakt. Elk dier heeft ook wel een speciaal verhaal, zoals een meisje wat gepest werd en die troost kon halen uit haar cavia’s.

Diederik: Het is ook gewoon leuk om gek te doen. Het is niet zo serieus. Het is gewoon gekdoen.nl.

Ayrton: We kennen elkaar natuurlijk ook al tien jaar dus het is gewoon leuk om elkaar in de maling te nemen en sarcastisch te doen.

Zijn er ook dingen anders in het tweede seizoen?

Diederik: We filmden dit seizoen vanuit een dierenasiel, in het eerste seizoen was dat vanuit een boerderij.

Ayrton: De gerechten zien er dit seizoen ook beter uit.

Diederik: Alles wat kon upgraden is eigenlijk geüpgrade. Ook de cast was een upgrade: veel meer diverse dieren. Pony’s, een baardaagaam of dieren met een handicap. Doordat we bij kinderen thuis langsgaan kan er ook meer dan in het eerste seizoen. Als toen je paard of baardagaam naar de studio moest komen zagen de dieren dat niet zo zitten!

Dilemma: het dier vindt het gerecht wat jullie gemaakt hebben niet lekker OF het baasje vindt het gerecht niet lekker

Ayrton: Het dier vindt het niet lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook niet alle gerechten lekker vond. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van vis. Vorig seizoen hadden we katten cup cakes met vis gemaakt en dat vond ik echt niet te eten.

Diederik: Maar vind je het dan erg dat jíj het niet lekker vindt?

Ayrton: Nee, dat de dieren het niet lekker vinden. Dat is het belangrijkste. Dieren zijn ook iets dankbaardere gasten. Een dier schuift eten ook iets makkelijker naar binnen, dus als een dier het al niet lekker vindt…

Diederik: Nee, dan heb je het wel heel erg verpest.

Ayrton: Dat is inderdaad een grotere belediging dan wanneer een kind het niet lekker vindt.

Is er ook wel eens iets niet gelukt; een kookblunder?

Ayrton: Dit was geen blunder maar wel bijzonder: voor de baardagaam hadden we sushi gemaakt met insecten, dus met sprinkhanen en meelwormen. Ik had het nog nooit gegeten maar stond wel op mijn lijstje van wat ik nog wilde proeven. Het was eigenlijk best wel lekker, een beetje noten achtig.

Als je een diereneigenschap zou mogen hebben, wat zou je dan kiezen?

Diederik: Onder water adem kunnen halen. De onderwaterwereld lijkt me gewoon lekker. Een beetje zwemmen en gewichtsloos zijn.

Ayrton: Ik zou wel willen kunnen vliegen. Vooral om steden en gebieden van boven te kunnen zien. En natuurlijk om op mensen hun hoofd te kunnen poepen.

Wat kijken jullie echt naar uit in het tweede seizoen van Koken met Konijnen?

Diederik: Gelijk in de eerste aflevering hebben we een turnact met cavia’s. En we hebben dit seizoen drie videoclips. We kunnen eigenlijk niet zo goed zingen. Dus met enorm veel autotune hebben we dan toch drie nummers uit de grond gestampt met bijpassende videoclips.

Ayrton: We hebben dit seizoen heel veel gekke pakjes aan, naast de normale outfits waarin we presenteren. Ik ben wel benieuwd om al die mooie pakjes voorbij te zien komen.

Willen jullie nog iets aan jullie (toekomstige) kijkers meegeven?

Diederik: De gerechten zijn niet alleen te maken als je een huisdier hebt. Ze zijn voor beest en baas dus je kunt ook voor jezelf aan de slag.

Ayrton: bijvoorbeeld als je je ouders wilt verrassen.

Diederik: Misschien is er wel iemand jarig binnenkort.

Ayrton: Lekker sushi met krekels.

Diederik: Ja! Why not; leef je uit. Het belangrijkste is: Yes you can, because if we can, kan jij het zeker ook. Het zijn echt supermakkelijke gerechten. Je hebt helemaal geen kook ervaring nodig.

Ayrton: Ik ben echt de slechtste kok ever. Ik doe het nooit, ik wil het nooit En als het mij lukt...

Diederik: Als het Ayrton al lukt, nou; dan kun jij het ook!